ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 28 Μαρτίου 2012
  • Views160

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=gXpJxGfZtxU[/tube]

Με ΠΑΣΟΚ, ΝΔ και ΛΑΟΣ να στηρίζουν επί της αρχής την απελευθέρωση των ταξί, ζητώντας ωστόσο ορισμένες βελτιωτικές αλλαγές και τον υπουργό Μεταφορών Μάκη Βορίδη να εμφανίζεται διαλλακτικός συνεχίστηκε στην Επιτροπή Οικονομικών της Βουλής η συζήτηση του νομοσχεδίου για ρυθμίσεις ηλεκτρονικών επικοινωνιών, μεταφορών και δημοσίων έργων.

Ανεβαίνουν οι τόνοι μεταξύ ΝΔ και ΠΑΣΟΚ, καθώς πλησιάζει ο χρόνος για την ανακοίνωση της ημερομηνίας των εκλογών. Τα δύο μεγάλα κόμματα ξεκίνησαν την ανταλλαγή πυρών, με τη ΝΔ να εξαπολύει επίθεση κατά του Ευάγγελου Βενιζέλου για «οκτάμηνες ρουσφετολογικές συμβάσεις» στα ΕΛΤΑ. Ωστόσο, ο κ. Βορίδης είπε ότι οι προσλήψεις έγιναν κανονικά και ότι η Συγγρού είχε εσφαλμένη ενημέρωση.

Διευκρινίσεις σχετικά με το θέμα που ανέκυψε για τις προσλήψεις στα Ελληνικά Ταχυδρομεία, δίνει η διοίκηση της εταιρείας. Σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι οι προσλήψεις προσωπικού με σύμβαση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου από τα ΕΛΤΑ, είναι διαδικασία που υλοποιείται κάθε χρόνο τέτοια εποχή, τα τελευταία 17 χρόνια, για την κάλυψη έκτακτων και περιοδικών αναγκών.

Το επιχείρημα της ΔΕΗ ότι οι χρεώσεις για τις Υπηρεσίες Κοινής Ωφέλειας «δεν αποφασίζονται κατά αυθαίρετο και μονομερή τρόπο από τη ΔΕΗ, αλλά καθορίζονται με απόφαση της Ρυθμιστικής Αρχής Ενέργειας βάσει του πραγματικού κόστους παροχής των υπηρεσιών αυτών», προκάλεσε την έντονη αντίδραση της ΡΑΕ, η οποία σε ανακοίνωσή της επισημαίνει ότι «η μισή αλήθεια είναι χειρότερη από το ψέμα» και καταλογίζει ευθύνες για τις αυξήσεις στην Επιχείρηση

Στάση… πληρωμών πραγματοποιούν 150.000 επιχειρήσεις, που δεν έχουν καταβάλει μισθούς στους εργαζόμενους για περισσότερους από τρεις μήνες. Η μη καταβολή των δεδουλευμένων, η απασχόληση χωρίς ασφαλιστική κάλυψη και η περικοπή των αποδοχών μέσω της μείωσης των ωρών ή ημερών απασχόλησης αποτελούν πλέον μέρος της καθημερινότητας για ένα μεγάλο μέρος των μισθωτών του ιδιωτικού τομέα.

Νέος γύρος αυξήσεων των αντικειμενικών έρχεται από τον Ιούνιο. Η κυβέρνηση, με βάση το μνημόνιο, θα κληθεί να υιοθετήσει ένα νέο σύστημα υπολογισμού, οι οποίες θα προσδιορίζονται με «πιλότο» τη βάση δεδομένων της Τράπεζας της Ελλάδος, που ενημερώνεται με στοιχεία συναλλαγών από τις εμπορικές τράπεζες.

Αυτόματη διαδικασία επιστροφής ΦΠΑ σε επιχειρήσεις και επιτηδευματίες με λευκό φορολογικό μητρώο, προωθεί το υπουργείο Οικονομικών, με στόχος έως τον Ιούνιο να επιστραφεί στις επιχειρήσεις ΦΠΑ ύψους 3 δισ. ευρώ που οφείλει το κράτος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments