ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 26 Μαρτίου 2012
  • Views143

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=IKfpMU6_iyA[/tube]

Επεισόδια σημειώθηκαν στην Ξάνθη λίγο πριν ξεκινήσει η παρέλαση ανάμεσα σε διαδηλωτές της Πρωτοβουλίας Αντίστασης και μονάδες των ΜΑΤ. Παρά το γεγονός πως ο χώρος περιμετρικά της Πλατείας Ελευθερίας, όπου βρίσκονταν οι επίσημοι, φυλασσόταν από ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις και στον χώρο είχαν τοποθετηθεί κάγκελα, οι διαδηλωτές προσπάθησαν να πλησιάσουν περισσότερο τον χώρο της παρέλασης, με αποτέλεσμα να σημειωθούν επεισόδια ανάμεσα τους και τα ΜΑΤ. Λίγα λεπτά αργότερα οι διαδηλωτές αποχώρησαν, κατευθυνόμενοι προς την κεντρική πλατεία της πόλης φωνάζοντας συνθήματα περιφερειακά του χώρου διεξαγωγής της παρέλασης.

Το σκηνικό δεν ήταν εντελώς διαφορετικό στην Κομοτηνή (αν και δεν υπήρξα επεισόδια), καθώς κανένας μαθητής δεν έστρεψε όπως άλλες φορές το κεφάλι του στην εξέδρα των επισήμων, ενώ ένταση προκλήθηκε απέναντι από αυτήν, με ομάδες νεολαίων του ΣΥΡΙΖΑ και των «αγανακτισμένων» της Κομοτηνής, να φωνάζουν συνθήματα εναντίον της οικονομικής πολιτικής οι πρώτοι και εναντίον των πολιτικών οι δεύτεροι. Χαρακτηριστική και πολύ εύστοχη η δήλωση του Δημάρχου Κομοτηνής Γιώργου Πετρίδη, ο οποίος μετά το τέλος της παρέλασης δήλωσε τα εξής: «Σήμερα δεν θα κάνω δηλώσεις για την 25η Μαρτίου του 1821, αλλά θα κάνω δήλωση για την 25η Μαρτίου του 2012! Εύχομαι και ελπίζω να είναι η τελευταία φορά που στην πόλη μου, γίνεται η παρέλαση πίσω από κάγκελα!».
Ο υφυπουργός Δικαιοσύνης Γιώργος Πεταλωτής, εκπροσώπησε την Κυβέρνηση στην παρέλαση και τόνισε πως «ειδικά οι Θρακιώτες οφείλουμε και φέτος να αναδείξουμε με κάθε τρόπο πόσο σημαντική είναι για μας η επέτειος αυτή και να προσπαθήσουμε να αναγνωριστεί εντονότερα η μεγάλη προσφορά της Θράκης στον αγώνα του 1821 αφού αυτή δεν φωτίζεται επαρκώς».

«Οι εκλογές αυτή τη στιγμή δεν έχουν να προσφέρουν κάτι στη χώρα, παρά μόνον κάποια εκτόνωση», είπε σε τηλεοπτική του συνέντευξη στη ΝΕΤ ο αναπληρωτής υπουργός Ανάπτυξης και βουλευτής Ξάνθης Σωκράτης Ξυνίδης, ενώ εξέφρασε παράλληλα την πρόθεσή του να μην είναι υποψήφιος βουλευτής στις εκλογές.
19 τόνοι πατάτας που παραγγέλθηκαν από 496 Ξανθιώτες είναι ο απολογισμός της μιας εβδομάδας που έμεινε ανοιχτό το σύστημα ηλεκτρονικής παραγγελίας από την Κίνηση Ενεργών Πολιτών Ξάνθης.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments