• Views129

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=2kVc8bAsj2o[/tube]

Οι αυστηροί όροι της Τρόικας για την νέα δανειακή σύμβαση που ενέκρινε το υπουργικό συμβούλιο και κατατέθηκε αργά χθες το βράδυ στην βουλή, με την διαδικασία του κατεπείγοντος, αναφέρονται αναλυτικά στις εκατοντάδες σελίδες του νέου μνημονίου που είναι γραμμένες στα ελληνικά και τα αγγλικά. Μεταξύ άλλων τονίζεται ότι στην περίπτωση που δεν είμαστε συνεπείς στην καταβολή της δόσης για την αποπληρωμή του δανείου ή των συμφωνηθέντων τότε η σύμβαση μπορεί να ακυρωθεί και τότε η χώρα μας θα πρέπει να καταβάλλει εξ ολοκλήρου το ποσό που θα έχει απομείνει. Επίσης αναφέρεται ξεκάθαρα ότι το νέο μνημόνιο διέπεται από το αγγλικό δίκαιο.

Την πρόταση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, Κριστίν Λαγκάρντ, για να συμμετάσχει το Ταμείο με 28 δισεκατομμύρια ευρώ στο νέο δανειακό πρόγραμμα για την Ελλάδα, αναμένεται να συζητήσει κατά την συνεδρίασή του την Πέμπτη το διοικητικό συμβούλιο του ΔΝΤ. Σύμφωνα με τις μέχρι τώρα ενδείξεις, η πρόταση θα εγκριθεί από την πλειοψηφία των μελών.

Στις αστοχίες που υπάρχουν σε συγκεκριμένους τομείς της ελληνικής δημόσιας διοίκησης αναφέρθηκε ο επικεφαλής της Ομάδας Δράσης στην Αθήνα, Χορστ Ράιχενμπαχ στη δεύτερη τριμηνιαία έκθεση του. Τα θέματα που στάθηκε ιδιαίτερα ήταν η γραφειοκρατία, η ηλεκτρονική συνταγογράφηση αλλά και η προτροπή προς τις τράπεζες να ανοίξουν τις στρόφιγγες της χρηματοδότησης προκειμένου να ενισχύσουν την ρευστότητα στην αγορά.

Ανατροπές στο πολιτικό σκηνικό φέρνει η δημοσκόπηση της εφημερίδας «Ποντίκι».Σύμφωνα με την μέτρηση της εταιρείας pulse για το «Ποντίκι» η ΝΔ συγκεντρώνει 17% το ΠΑΣΟΚ 10%, ΚΚΕ και ΣΥΡΙΖΑ ακολουθούν μαζί με 9,5%, η Δημοκρατική Αριστερά του Φώτη Κουβέλη δείχνει να χάνει έδαφος και να φτάνει το 8%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες του Πάνου Καμμένου συγκεντρώνουν 5% η Χρυσή Αυγή 3,5 και ο ΛΑΟΣ 3%.

Σε συσπείρωση με την πιο πλατιά έννοια του όρου όλων κάλεσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος, τρεις ημέρες πριν από τις εσωκομματικές κάλπες, την Κυριακή 18 Μαρτίου. Ο κ. Βενιζέλος, ο μοναδικός υποψήφιος για την προεδρία, θα έχει μπροστά του μια πολύ σύντομη προεκλογική περίοδο, για να ανατρέψει τα άσχημα ποσοστά που συγκεντρώνει το ΠΑΣΟΚ στα γκάλοπ, έως τις εθνικές εκλογές, που φαίνεται ότι θα «κλειδώσουν» την τελευταία Κυριακή του Απριλίου ή την πρώτη Κυριακή του Μαΐου.

Στο 20,7% “εκτινάχθηκε” το ποσοστό της ανεργίας στη χώρα το δ΄ τρίμηνο πέρυσι, με αποτέλεσμα στο σύνολο του 2011 η ανεργία να ανέρχεται σε 17,6%, σε μέσα επίπεδα. Δυσοίωνο είναι και το γεγονός ότι οι μακροχρόνια άνεργοι (αυτοί που αναζητούν εργασία από 12 μήνες και άνω, ανεξάρτητα εάν είναι “νέοι” ή “παλαιοί” άνεργοι) αποτελούν πλέον το 54,6% του συνόλου των ανέργων, ενώ το ποσοστό των “νέων ανέργων” (όσοι εισέρχονται για πρώτη φορά στην αγορά εργασίας αναζητώντας απασχόληση) ανέρχεται στο 24% του συνόλου.

«Εάν το κράτος δεν παίξει τον αναπτυξιακό του ρόλο, δεν θα ξεπεράσουμε ποτέ την κρίση» τόνισε ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης Δημήτρης Ρέππας. Μιλώντας στον ραδιοσταθμό Flash. Ερωτηθείς αν θα γίνουν απολύσεις στο Δημόσιο, δεν το απέκλεισε αν αυτοί αξιολογηθούν αρνητικά, σημειώνοντας ότι θα πρέπει να ξεπεραστεί και ο συνταγματικός σκόπελος.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments