• Views131

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=HiprQCKuCKU[/tube]

Ολοκληρώθηκε στις 5 το απόγευμα η ψηφοφορία για την εκλογή του νέου αρχηγού στο ΠΑΣΟΚ, και στο στρατόπεδο της Χαριλάου Τρικούπη επικρατεί ικανοποίηση για την προσέλευση του κόσμου. Η διαδικασία της ψηφοφορίας εξελίχθηκε ομαλά, αν και δεν έλειψαν τα μικροπροβλήματα σε περιοχές όπως η Θεσσαλονίκη, η Αχαία και η Ιεράπετρα.

Δέκτης αποδοκιμασιών έγινε για μία ακόμα φορά ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θεόδωρος Πάγκαλος που βρέθηκε σε εκδήλωση στα Άνω Λιόσια. Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης είχε αποδεχτεί το κάλεσμα να βραβεύσει μικρούς μαθητές που κέρδισαν σε πρωτάθλημα πολεμικών τεχνών, ωστόσο δέχθηκε τις αποδοκιμασίες από μερίδα θεατών που βρίσκονταν στις εξέδρες του κλειστού γηπέδου των Άνω Λιοσίων. Ερωτηθείς για το περιστατικό, ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης έκανε ευθέως λόγο για “τραμπούκους τους ΣΥΡΙΖΑ”.

Έως τέλος του χρόνου θα έχουν ολοκληρωθεί οι διοικητικές προετοιμασίες για το πρόγραμμα Ήλιος και νωρίτερα από το 2015 θα αρχίσει να χρησιμοποιείται ελληνικό ρεύμα στην κεντρική Ευρώπη σύμφωνα με το χρονοδιάγραμμα του υπουργείου Περιβάλλοντος. Σε συνέντευξή του σε γερμανικό οικονομικό περιοδικό (“WirtschaftsWoche”) ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιώργος Παπακωνσταντίνου αναφέρθηκε στην ανάγκη να προωθηθεί η ανάπτυξη στην Ελλάδα, με έμφαση στα συγκριτικά πλεονεκτήματα, όπως η ηλιοφάνεια.

Ακόμα και κατά 80% έχουν υποχωρήσει από την έναρξη της οικονομικής κρίσης οι τιμές κατοικιών, με την επιδείνωση της ύφεσης και το μπαράζ φόρων στα ακίνητα να ωθεί ολοένα και περισσότερους ιδιοκτήτες να πωλούν ακόμα και χαμηλότερα από τις αντικειμενικές αξίες. Σε πολλές περιοχές μεγάλη πτώση έχουν καταγράψει και οι τιμές των μεταχειρισμένων κατοικιών, όπου τα περιθώρια διαπραγμάτευσης είναι σαφώς μεγαλύτερα.

Μετά την άκαρπη συνάντησή τους με τους υπουργούς Ανάπτυξης και Εργασίας, οι ναυτεργάτες προχωρούν από τη Δευτέρα στις 48ωρες κυλιόμενες απεργίες που είχαν προαναγγείλει, ζητώντας μεταξύ άλλων την υπογραφή συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του καμποτάζ. Στην πρώτη απεργία, που θα αρχίσει στις 6 το πρωί της Δευτέρας και θα λήξει στις 6 το πρωί της Τετάρτης, προβλέπεται να συμμετάσχουν τα πληρώματα σε όλες τις κατηγορίες πλοίων.

«Όσοι λένε ότι η Ελλάδα δεν έχει σημειώσει πρόοδο πλανώνται οικτρά» δηλώνει ο επικεφαλής της αποστολής του ΔΝΤ στην Ελλάδα, Πολ Τόμσεν σε συνέντευξή του στο «Βήμα της Κυριακής». Ο επικεφαλής των ελεγκτών του ΔΝΤ, ωστόσο, δηλώνει ότι η μονιμότητα στο Δημόσιο είναι αναχρονιστική και αναφέρει, μεταξύ άλλων, ότι αν πετύχει το μέτρο της μείωσης αποδοχών στον ιδιωτικό τομέα δεν θα επανέλθει στο τραπέζι το ενδεχόμενο κατάργησης του 13ου και 14ου μισθού.

Σε προάσπιση των όσων πέτυχε στην κυβέρνηση Παπανδρέου προχώρησε η Λούκα Κατσέλη, υποστηρίζοντας ότι υπήρξε το “μαύρο πρόβατο” της τότε κυβέρνησης, δεχόμενη συνεχείς επιθέσεις από τα ΜΜΕ. Η κ. Κατσέλη υποστήριξε, μεταξύ άλλων, ότι έπρεπε να φύγει από το υπουργείο Εργασίας για να περάσουν τα μέτρα του Οκτωβρίου και να αποδομηθούν πλήρως οι εργασιακές σχέσεις.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments