ΡΟΔΟΠΗ — 01 Ιουνίου 2012
  • Views2344

αναδημοσίευση από την εφημερίδα ΧΡΟΝΟΣ

Επί 25 χρόνια είναι εγκατεστημένο στην Κομοτηνή το 558 μηχανοκίνητο Τάγμα Πεζικού που όπως πληροφορούμαστε υπογείως γίνεται μια σοβαρή προσπάθεια σε λίγους μήνες να φύγει για το Πρωτοκκλήσι του Έβρου στην 50 επιλαρχία Μέσων Αρμάτων όπου ανήκει, αποψιλώνοντας όμως την περιοχή από την δυναμική παρουσία του.
Και στο παρελθόν είχε ξεκινήσει άλλες δύο φορές το ίδιο εγχείρημα και σταμάτησε λίγο πριν υλοποιηθεί κατανοώντας η στρατιωτική ηγεσία τότε ότι λόγοι εθνικοί επιβάλλουν την παρουσία της μονάδας στην Κομοτηνή.
Πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για μία από τις ελάχιστες μονάδες πεζικού  που έχουν λόγο να βρίσκονται στην πόλη μας, ότι διαθέτει 100 περίπου στελέχη όλα από την Κομοτηνή και την Ξάνθη, οικογενειάρχες που μια τέτοια μετακίνηση θα δημιουργούσε δεκάδες προβλήματα κοινωνικού χαρακτήρα τα οποία οφείλει να το αντιμετωπίσει και η στρατιωτική ηγεσία πριν δώσει το τελικό οκ.
Η επίσπευση της όλης διαδικασίας γίνεται από αιρετό της περιοχής του Έβρου με στόχο όχι επιχειρησιακούς λόγους που θα πρότασσε ο στρατός, ή το υπουργείο Εθνικής Άμυνας, αλλά στενά κοινωνικοοικονομικούς για την εκεί τόνωση της αγοράς και του τόπου από την πολυάνθρωπη παρουσία του συγκεκριμένου Τάγματος λες και δεν υπάρχουν ανάλογοι λόγοι και για την Κομοτηνή. Εδώ επαυξάνονται μάλιστα και για λόγους επιχειρησιακής ετοιμότητας στην ίδια τη πόλη που δεν διαθέτει ανάλογα Τάγματα και η παρουσία της 558 μονάδας που στεγάζεται στο στρατόπεδο Παράσχου θεωρείται απαραίτητη. Για το θέμα έχει ενημερωθεί η τοπική ηγεσία της περιοχής που ήδη θα κάνει τις δέουσες ενέργειες για την παραμονή του 558 στην Κομοτηνή.
Ο αρχηγός ΓΕΣ καλείται να λάβει θέση αφουγκραζόμενος την κοινωνία και τους φορείς της περιοχής. Τί λέει επ΄ αυτού και ο υπουργός Εθνικής Άμυνας Φραγκούλης Φράγκος;
Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments