ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 13 Δεκεμβρίου 2012
  • Views206

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=WHAkhsOxr8g[/tube]

Οι υπουργοί Οικονομικών της Ευρωζώνης αποφάσισαν, την Πέμπτη, να εγκρίνουν και τυπικά την εκταμίευση της δόσης των 34,3 δισ. ευρώ προς την Ελλάδα, όπως άλλωστε αναμενόταν.

Η συνάντηση του Eurogroup ξεκίνησε στις 11:00 (ώρα Ελλάδος) και ολοκληρώθηκε στις 12:30 περίπου.

Το ποσό θα δοθεί στη χώρα μας την ερχόμενη εβδομάδα (το πιθανότερο τη Δευτέρα).
Το Eurogroup ενέκρινε την καταβολή της δόσης, λέγοντας ότι βασικός στόχος είναι ο περιορισμός του χρέους στο επίπεδο του 124% του ΑΕΠ το 2020.
Σε αυτή τη βάση, οι χώρες της Ευρωζώνης επέτρεψαν στο Ευρωπαϊκό Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας (EFSF) να εκταμιεύσει ένα συνολικό ποσό 49,1 δισ. ευρώ.
Η εκταμίευση θα γίνει σε διάφορες δόσεις, η πρώτη εκ των οποίων ύψους 34,3 δισ. ευρώ θα χορηγηθεί τις αμέσως επόμενες ημέρες.
Ύστατη προσπάθεια να ανακόψει το κύμα φυγής των προερχόμενων από τη Νέα Δημοκρατία προβεβλημένων στελεχών των Ανεξαρτήτων Ελλήνων καταβάλει ο κ. Πάνος Καμμένος. Το κλίμα έντασης που εκδηλώθηκε τη Δευτέρα με τη ρήξη στο εσωτερικό του κόμματος συνεχίστηκε αμείωτο και χθες καθώς στην αλυσίδα των παραιτήσεων ήρθε να προστεθεί άλλος ένας κρίκος.
Μετά τους κυρίους Γιάννη Μανώλη, Χρήστο Ζώη και Δημήτρη Σταμάτη, την παραίτησή του, με σαφείς αιχμές κατά της ηγεσίας του κόμματος, υπέβαλε και ο γενικός γραμματέας του κόμματος, πρώην βουλευτής Βοιωτίας κ. Μιχάλης Γιαννάκης.
Το ποσό των 2 εκατ. ευρώ κατανέμει το υπουργείο Εσωτερικών, από τους Κεντρικούς Αυτοτελείς Πόρους (ΚΑΠ) των δήμων, στις Περιφερειακές Ενώσεις Δήμων (ΠΕΔ), με απόφαση του υπουργού, Ευριπίδη Στυλιανίδη.

Το ανωτέρω ποσό κατανέμεται για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών και κατά προτεραιότητα για τη μισθοδοσία του προσωπικού των ΠΕΔ.
Συνεχίζουν να σοκάρουν τα ποσοστά της ανεργίας στη χώρας μας. Όπως ανακοίνωσε η ΕΛΣΤΑΤ, το ποσοστό ανεργίας για το τρίτο τρίμηνο ήταν 24,8%, έναντι 23,6% του προηγούμενου τριμήνου και 17,7% του αντίστοιχου τριμήνου 2011.

Αναλυτικότερα Σε 3.739.018 άτομα ανήλθε κατά το γ’ τρίμηνο του 2012 ο αριθμός των απασχολούμενων, ενώ των ανέργων σε 1.230.918, σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα η Ελληνική Στατιστική Αρχή.

Η απασχόληση μειώθηκε κατά 1,4% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 8,3% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2011. Ο αριθμός των ανέργων αυξήθηκε κατά 5,3% σε σχέση με το προηγούμενο τρίμηνο και κατά 40,2% σε σχέση με το γ΄ τρίμηνο του 2011.

Το ποσοστό ανεργίας των γυναικών (28,9%) είναι σημαντικά υψηλότερο από των ανδρών (21,7%).

Το υψηλότερο ποσοστό ανεργίας παρατηρείται στους νέους ηλικίας 15-24 ετών (56,6%), το οποίο στις
νέες γυναίκες φθάνει στο 65,4%.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments