ΚΟΣΜΟΣ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views180

Κανονικά ένας Πάπας δεν σηκώνει ο ίδιος το ακουστικό να τηλεφωνήσει. Και όταν το κάνει, κανείς δεν τον πιστεύει, όπως φαίνεται.

Σύμφωνα με την Ντέιλι Μέιλ η εκτός των τυπικών συμπεριφορά του νέου Πάπα προκάλεσε ήδη τα πρώτα απρόσμενα συμβάντα εντός της καθολικής εκκλησίας.

Ο Φραγκίσκος κανονικά θα έπρεπε να ενημερώσει το γραμματέα του προκειμένου αυτός να κάνει τα δέοντα για να επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Αντόλφο Νίκολας, επικεφαλής του παλιού τάγματός του, στους Ιησουίτες.

Αντ’ αυτού, ο Ποντίφικας επέλεξε να σηκώσει το ακουστικό, να καλέσει τον αριθμό ενός κτιρίου του τάγματος στη Ρώμη και να πει απλά στον τηλεφωνητή, «Καλημέρα, είμαι ο Πάπας Φραγκίσκος». Η απάντηση, κατά την εφημερίδα, ήταν μάλλον απρόσμενη για τον νέο Ποντίφικα: «Α, ναι; και εγώ είμαι ο Ναπολέων».

Ο «Αντρέας», ο τηλεφωνητής που βρισκόταν στο ιησουιτικό κέντρο, θεώρησε ότι κάποιος του έκανε φάρσα. Αλλά η υπομονή του Φραγκίσκου φαίνεται ότι πολύ γρήγορα τον έκανε να καταλάβει το λάθος του. Ετσι, ρώτησε ξανά «ποιος είναι;» και ο Φραγκίσκος τελικά τον έπεισε ότι είναι… ο εαυτός του.

«Είμαι πράγματι ο Πάπας Φραγκίσκος. Μην ανησυχείς Αντρέα, απλώς σύνδεσέ με με τον επικεφαλής πατέρα, θέλω να τον ευχαριστήσω για την επιστολή του», είπε ο Ποντίφικας, που δεν απέφυγε και τις συγγνώμες του αθυρόστομου ιησουίτη τηλεφωνητή.

Οπως γράφει η εφημερίδα, ένας ειδικός σε θέματα του Βατικανού σημείωσε ότι «δεν μπορείς να τον κατηγορήσεις. Κανένας άλλος Πάπας δεν θα σήκωνε το τηλέφωνο για να κάνει τα δικά του τηλεφωνήματα. Ενας αξιωματούχος συνήθως φωνάζει γραμματέα για να τα κάνει».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments