ΠΑΙΔΕΙΑ — 18 Ιανουαρίου 2013
  • Views187

Τέλος στη φάμπρικα των συστηματικά επαναλαμβανόμενων αναρρωτικών αδειών που παρατηρείται κάθε χρόνο στην Εκπαίδευση δίνει εγκύκλιος του υπουργείο Παιδείας.

Η εγκύκλιος προβλέπει απόλυση αναπληρωτών και ωρομισθίων εκπαιδευτικών σε περίπτωση που λάβουν αναρρωτική άδεια μεγαλύτερης των 15 ημερών,

Εξαιρούνται οι άδειες λόγω κύησης και λοχείας, ενώ δεν είναι δυνατή η καταγγελία σύμβασης και στις περιπτώσεις αδειών λόγω επαπειλούμενης κύησης.

Όμως στην τελευταία περίπτωση η άνω των 15 ημερών άδεια δεν θα υπολογίζεται ως διδακτική προϋπηρεσία και έτσι δεν θα παίρνουν αντίστοιχα μόρια. Έτσι η πλέον διάταξη αυτή αποτελεί μέρος της σύμβασης εργασίας.

Όπως σημειώνει η Ομοσπονδία Λειτουργών Μέσης Εκπαίδευσης (ΟΛΜΕ), με τη συγκεκριμένη εγκύκλιο, «οι αναπληρωτές εκπαιδευτικοί, μετά από 15 μέρες άδειας, θα μπορούν να πεταχθούν στο δρόμο, ανεξάρτητα από το πρόβλημα υγείας που μπορεί να έχουν, προκειμένου να διαφυλαχθεί η “δημοσιονομική προσαρμογή”. Για πρώτη φορά και επίσημα, όχι μόνο ενοχοποιείται η εγκυμοσύνη, αλλά αποτελεί και αιτία πιθανής απόλυσης εργαζομένου και απώλειας του χρόνου προϋπηρεσίας». Η ΟΛΜΕ υποστηρίζει ότι η εγκύκλιος «δεν εκδόθηκε μόνο για τους αναπληρωτές, αλλά στοχεύει να ανοίξει τον ασκό του Αιόλου για όλους».

Η ΟΛΜΕ δηλώνει ότι προτίθεται να οργανώσει κινητοποιήσεις, στην περίπτωση που θα εφαρμοσθεί η εγκύκλιος, αλλά ακόμη και αν εφαρμοσθεί θα στηρίξει συνδικαλιστικά με κάθε μέσο, όποιον εκπαιδευτικό απολυθεί, βάσει της εγκυκλίου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments