ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ — 02 Ιανουαρίου 2013
  • Views146

«Είμαι πεντακάθαρος. Έπραττα πάντα το καθήκον μου στο ακέραιο». Ο διοικητής της Δίωξης Ναρκωτικών στο Αγρίνιο Φώτης Ντζιμάνης με τη φράση του αυτή, η οποία εξάλλου απηχεί την άποψη όσων γνωρίζουν καλά τη διαδρομή του , το έργο του και τις επιτυχίες του, απαντά στις διαρροές περί εμπλοκής του στην υπόθεση της εξάρθρωσης κυκλώματος διακίνησης ναρκωτικών.

Από τις συγκεχυμένες πληροφορίες-την ογκώδη δικογραφία τώρα μελετούν οι δικηγόροι όσων εμπλέκονται ή σχετίζονται στην υπόθεση και ενόσω μέχρι στιγμής ο κ.Ντζιμάνης δεν έχει ενημερωθεί αρμοδίως – η φερόμενη εμπλοκή του Διοικητή της Δίωξης αφορά στο γεγονός πως υπέγραψε τρεις βεβαιώσεις ώστε πληροφοριοδότες σε υποθέσεις ναρκωτικών να επωφεληθούν της προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών, ως όφειλε στο πλαίσιο του καθήκοντος του και στο χειρισμό των υποθέσων. Ουσιαστικά δηλαδή αστυνομικοί κύκλοι κάνουν λόγο για τυπικό θέμα το οποίο επ΄ ουδενί δεν σχετίζει τον διοικητή της Δίωξης Ναρκωτικών με αποκόμιση παράνομου περιουσιακού οφέλους ενώ από τις πρώτες πληροφορίες δεν εμπλέκεται στις καταγεγραμμένες συνομιλίες.

Για την υπόθεση 35 είναι οι συλληφθέντες που κατηγορούνται για εμπλοκή στο κύκλωμα διακίνησης ναρκωτικών, ένας εκ των οποίων 49χρονος αστυνομικός της Δίωξης Αγρινίου (φέρεται να παραπλάνησε τον Διοικητή του και τις άλλες αρχές υποδεικνύοντας σε τρείς περιπτώσεις ψεύτικα στοιχεία Αλβανών πληροφοριοδοτών ώστε να τύχουν των ευεργετικών διατάξεων )- ενώ η δικογραφία που σχηματίστηκε περιλαμβάνει συνολικά 57 άτομα, ανάμεσα στους οποίους τέσσερις ακόμη αστυνομικοί, δύο αξιωματικοί, ένας αρχιφύλακας και ένας υπαρχιφύλακας , οι οποίοι κατηγορούνται κατά περίπτωση για συνέργεια σε παράβαση του νόμου περί ναρκωτικών και παράβαση καθήκοντος, αλλά και πέντε έγκλειστους σε διάφορες φυλακές της χώρας. Από τους 57 κατηγορούμενους, οι 43 φέρονται ως ενεργά μέλη της εγκληματικής οργάνωσης και οι υπόλοιποι 14 ως συνεργοί.

Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις της Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης , οι αστυνομικοί, μέλη – συνεργοί της οργάνωσης, εκμεταλλευόμενοι την υπηρεσιακή τους ιδιότητα, κατά περίπτωση, παρείχαν ουσιώδεις πληροφορίες και υλικά μέσα στην εγκληματική οργάνωση και συγκάλυπταν τη δράση της, με σκοπό τη διευκόλυνση και υποβοήθησή των παρανόμων δραστηριοτήτων της .Επίσης σε διάφορες περιπτώσεις αστυνομικοί της οργάνωσης ενημέρωναν ψευδώς Εισαγγελικές Αρχές για υποτιθέμενη συνδρομή μελών του κυκλώματος σε συλλήψεις ατόμων που διακινούσαν ή κατείχαν ναρκωτικές ουσίες, προκειμένου να επωφελούνται προβλεπόμενης σχετικής ευεργετικής διάταξης του νόμου Περί Ναρκωτικών.

Σοβαρές κατηγορίες για τον 49χρονο

Ειδικότερα σοβαρές είναι οι κατηγορίες για τον 49χρονο αρχιφύλακα της Δίωξης Αγρινίου που συνελήφθη χθες. Σύμφωνα με τις ανακοινώσεις φέρεται σε τρεις περιπτώσεις (σε επιχειρήσεις της Δίωξης Αγρινίου σε Ζεφύρι, Λάρισα και Τούμπα) να υπέδειξε έτερα άτομα και όχι τους πραγματικούς πληροφοριοδότες ώστε ο προιστάμενος του να υπογράψει τα σχετικά έγρραφα και εν τέλει να παραπλανηθούν οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές. Επίσης σε τέσσερις περιπτώσεις φέρεται να ενημέρωσε τα μέλη των κυκλωμάτων για τα στοιχεία των Ι.Χ. επιβατικών επιχειρησιακών οχημάτων της Δίωξης Αγρινίου ώστε να αποφύγουν ενδεχόμενα μπλόκα κλπ ενώ φέρεται ακόμη και να έδωσε φυσίγγια πυροβόλου σε εγκέφαλο του κυκλώματος.

Eξάλλουμε απόφαση του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας διατάχθηκε η διενέργεια Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης σε βάρος των επτά αστυνομικών. Οι τρεις συλληφθέντες, ένας Αξιωματικός και δύο Αρχιφύλακες (εξ’ αυτών ο Αγρινιώτης) τέθηκαν ήδη σε κατάσταση διαθεσιμότητας. Οι υπόλοιποι τέσσερις, δυο Αξιωματικοί, ένας Αρχιφύλακας και ένας Υπαρχιφύλακας, μετακινήθηκαν άμεσα σε άλλες Υπηρεσίες και στο πλαίσιο της πειθαρχικής δικαιοδοσίας αναμένεται η τελική απόφαση για την περαιτέρω υπηρεσιακή τους κατάσταση, σε συνδυασμό με την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος τους.

agrinionews.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments