ΥΓΕΙΑ — 26 Ιουλίου 2013
  • Views791

Απλοί τρόποι για να βλέπετε τον οδοντίατρο με τα… κιάλια

1. Μην ξεχνάτε να συμπεριλαμβάνετε στις αποσκευές σας και την  οδοντόβουρτσα (κανονικού μεγέθους ή ταξιδιωτική).
2. Πριν ξεκινήσετε για διακοπές επισκεφθείτε τον οδοντίατρό σας,  ώστε να περιορίσετε την πιθανότητα εκτάκτων περιστατικών.
3. Τρώτε άφθονες ποσότητες από φρούτα και λαχανικά.

4. Περιορίστε κατά το δυνατόν περισσότερο τα τυποποιημένα snacks  (γαριδάκια, πατατάκια κ.λ.π.).
5. Περιορίστε την κατανάλωση σοκολατών, καραμελών, παγωτών, και διαφόρων γλυκαντικών ουσιών σε τυποποιημένη μορφή (καραμέλες, τσίχλες κ.λ.π.).
6. Περιορίστε την κατανάλωση σακχαρούχων αεριούχων ποτών και  αυξήστε την λήψη φυσικών χυμών και γαλακτοκομικών προϊόντων.
7. Βουρτσίζετε τα δόντια δύο φορές τη ημέρα, έστω και αν ταξιδεύετε.
8. Προσοχή στα ατομικά και ομαδικά παιχνίδια, τις εξερευνήσεις και  τις αναρριχήσεις σε δέντρα και βράχους. Συχνά καταλήγουν σε σπασίματα και απώλεια των μπροστινών δοντιών.
9. Προσοχή στις καταδύσεις από βράχους, προκυμαίες και σκάφη.   Κακή εκτίμηση του βάθους τη θάλασσας μπορεί να προκαλέσει  τραυματισμούς στο κεφάλι, το πρόσωπο και τα δόντια.
10. Εάν εξαιτίας κάποιου ατυχήματος, τα δόντια φύγουν από τη θέση τους διατηρείστε την ψυχραιμία σας. Εάν μεν έχουν απλά αλλάξει θέση, πιέστε τα στην αρχική και επισκεφθείτε τον πλησιέστερο  οδοντίατρο. Εάν έχουν φύγει από το στόμα, φυλάξτε τα σε  φυσιολογικό ορό, γάλα ή σάλιο και επειγόντως επισκεφθείτε οδοντίατρο.
11. Αποφεύγετε να χρησιμοποιείτε τα δόντια σαν εργαλείο για διάφορες δουλειές (λύσιμο κόμπων, κόψιμο σπάγγων, σπάσιμο ξηρών καρπών και άνοιγμα συσκευασιών τροφίμων ή ποτών).
12. Μετά το τέλος των διακοπών επισκεφθείτε τον οδοντίατρό για την εξέταση και οριστική αποκατάσταση των διαφόρων προβλημάτων.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments