ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 20 Ιανουαρίου 2013
  • Views159

Δύο άνδρες που εργάζονταν ως σεκιούριτι είναι τα άτομα που τραυματίστηκαν από την έκρηξη που σημειώθηκε στο εμπορικό κέντρο «The Mall» στο Μαρούσι. Οι δύο τραυματίες μεταφέρθηκαν με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο ΚΑΤ.

Σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο, η έκρηξη σημειώθηκε στο πρώτο επίπεδο του εμπορικού κέντρου όπου βρίσκονται εμπορικά καταστήματα και ένα υποκατάστημα τράπεζας.

Ο χώρος έχει αποκλειστεί, ενώ στο σημείο βρίσκονται πυροτεχνουργοί και δύο ασθενοφόρα. Με εντολή της αστυνομίας έκλεισε ο σταθμός «Νερατζιώτισσα» του Προαστιακού και του ΗΣΑΠ.

Πριν από την έκρηξη είχαν προηγηθεί προειδοποιητικά τηλεφωνήματα στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία και σε ιστοσελίδα, όπου αναφερόταν ότι επρόκειτο να εκραγεί βόμβα. Ο άγνωστος, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, δεν ανέφερε οργάνωση, αλλά είπε ότι θα ακολουθήσει ανάληψη ευθύνης. Ενημερώθηκε η αστυνομία και στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις, οι οποίες μαζί με την υπηρεσία ιδιωτικής ασφάλειας του εμπορικού κέντρου εκκένωσαν το χώρο.

Η έκρηξη σημειώθηκε κατά τη διαδικασία της εκκένωσης, αλλά οι πολίτες είχαν απομακρυνθεί και στο χώρο υπήρχαν μόνο οι άνδρες σεκιούριτι και αστυνομικοί γι’ αυτό και υπήρξαν ελαφροί τραυματισμοί.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις ο εκρηκτικός μηχανισμός ήταν μικρής ισχύος. Από την αστυνομία έχει αποκλειστεί ο χώρος και γίνεται έρευνα από πυροτεχνουργούς.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments