ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Ιουλίου 2013
  • Views334

Δωρεά ειδών πρώτης ανάγκης στη Δράμα από το σωματείο πρατηριούχων υγρών καύσιμων

Σε συνεργασία με την Κοινωνική Υπηρεσία του Δήμου Δράμας το σωματείο πρατηριούχων υγρών καυσίμων Δράμας προχώρησε το πρωί της Τετάρτης 24 Ιουλίου 2013 σε παράδοση τροφίμων και ειδών υγιεινής και καθαριότητας στο Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύη του Δήμου της Δράμας ενισχύοντας την προσπάθεια στήριξης των άπορων οικογενειών της από την ευρύτερη περιοχή της Δράμας.
Με στόχο την ανακούφιση των πολιτών που αντιμετωπίζουν τα μεγαλύτερα οικονομικά προβλήματα, ο Δήμος Δράμας συναντά καθημερινά την εθελοντική διάθεση συλλογικών φορέων και μεμονωμένων πολιτών όπως συνέβη και με το σωματείο βενζινοπωλών της Δράμας.
Τα μέλη του σωματείου ανταποκρινόμενα στην πρόσκληση του Δήμου Δράμας αποφάσισαν να ενισχύσουν τη συγκεκριμένη πρωτοβουλία συμμετέχοντας στην προσπάθεια συγκέντρωσης προϊόντων με στόχο να ευαισθητοποιήσουν φορείς, ιδιώτες και σωματεία της πόλης προς την ίδια κατεύθυνση.
Πρόκειται για μία ακόμη κίνηση που γίνεται στη βάση της εθελοντικής προσφοράς προς τους συμπολίτες μας που εξυπηρετούνται από το Κατάστημα Κοινωνικής Αλληλεγγύης του Δήμου Δράμας.

Εκσυγχρονισμός της λειτουργιάς των λατομείων μάρμαρου στην περιφέρεια ΑΜ-Θ

Την ανάγκη ψήφισης ενός νέου σύγχρονου νόμου που θα ανανεώνει τις άδειες λειτουργίας των λατομείων μαρμάρου θέτοντας παράλληλα τις βάσεις για την ορθολογικότερη εκμετάλλευση του ορυκτού πλούτου, τόνισε η διοίκηση του Συνδέσμου Μαρμάρου Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης κατά τη διάρκεια της ενημερωτικής συνάντησης που είχε με τον θεματικό Αντιπεριφερειάρχη Ανάπτυξης της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης Γιώργο Γερομάρκο.

Ο πρόεδρος του Συνδέσμου, Γιώργος Παπαδόπουλος σε δηλώσεις του ανάφερε ότι ο κλάδος του μαρμάρου είναι ο πιο δυναμικός στην περιοχή, έχει διατηρήσει τις θέσεις απασχόλησης και δείχνει αυξητικές τάσεις παρόλο που έχει πέσει η οικοδομική δραστηριότητα στην Ελλάδα, καθώς οι επιχειρήσεις μαρμάρου κάλυψαν αυτή τη διαφορά με τις εξαγωγές σε αγορές της Ασίας, της Ευρώπης και της Αμερικής.

Όπως τονίστηκε στη συνάντηση η χώρα που λαμβάνει τη μερίδα του λέοντος από την αγορά του ελληνικού μαρμάρου είναι η Κίνα, η οποία προμηθεύεται όγκους μαρμάρου και όχι κατεργασμένα προϊόντα.
Αναφορικά με τον αριθμό των εργαζομένων που απασχολούνται στα λατομεία μαρμάρου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης, ο κ. Παπαδόπουλος υπολογίζει ότι ανέρχονται σε 6.000 άτομα.

Print Friendly

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments