ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Φεβρουαρίου 2013
  • Views782

Ο Δήμος Καβάλας συμμετέχει στον εορτασμό της Διεθνούς Ημέρας Ξεναγού και στηρίζει τις αξιόλογες πρωτοβουλίες του Συνδέσμου Ξεναγών Βορείου Ελλάδας.

Το πρόσφατα ανακαινισμένο αρχαιολογικό μουσείο Φιλίππων, αποτελεί τον χώρο στον οποίο έχουν συγκεντρωθεί πολλά από τα ευρήματα των ανασκαφών στην αρχαία πόλη των Φιλίππων. Η προϊστορική θέση Ντίκιλι τας (Ορθόπετρα), το δίκτυο της αρχαίας πόλης, τα ταφικά κτερίσματα από χρυσό, τα δείγματα της αρχαίας επιστήμης καθώς και η μάχη των Φιλίππων είναι μόνο μερικά από τα πολλά και σημαντικά ευρήματα που εκτίθενται στο άγνωστο, για πολλούς, μουσείο.

Ο Σύνδεσμος Ξεναγών Θεσσαλονίκης (Βορείου Ελλάδος) οργανώνει δωρεάν ξενάγηση στο αρχαιολογικό μουσείο Φιλίππων την Κυριακή 24 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 11.00 συμπεριλαμβάνοντας έτσι και το διευρυμένο Δήμο Καβάλας στις εκδηλώσεις για τη Διεθνή Ημέρα Ξεναγού (21 Φεβρουαρίου). Λόγω του κλειστού χώρου, ο ανώτερος αριθμός συμμετεχόντων στην ξενάγηση είναι οι 40 άτομα. Μοναδική επιβάρυνση το αντίτιμο του εισιτηρίου εισόδου (2 € το κανονικό και 1 € μειωμένο).

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να δηλώνουν συμμετοχή στο τηλ. 6944 263817 ή με προσωπικό ηλεκτρονικό μήνυμα (ioannis_kp@yahoo.com) στον διεξάγοντα την ξενάγηση διπλωματούχο ξεναγό Ιωάννη Κιουρτσόγλου.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments