ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ ΥΓΕΙΑ — 17 Ιουλίου 2012
  • Views514

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=0SQ7BEDM0gc[/tube]

Συνεχίζεται η δυσλειτουργία των διακομιδών των ασθενών από το Κέντρο Υγείας Πρίνου Θάσου προς το Νοσοκομείο Καβάλας.

Σύμφωνα με την υπ’ αριθμ 14η 5 – 7 – 2012 απόφαση του διοικητικού συμβουλίου του Νοσοκομείου Καβάλας η οποία κοινοποιήθηκε στις 10 Ιουλίου στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Πρίνου, στον διευθυντή του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης και στο ΕΚΑΒ νομού Καβάλας, τα περιστατικά διακομίζονται έπειτα από ενημέρωση του ΕΚΑΒ, «το οποίο είναι υπεύθυνο να ορίσει ποιο ασθενοφόρο θα μεταφέρει τον ασθενή από την Κεραμωτή στο Νοσοκομείο…». «…Εφόσον η διακομιδή χρειάζεται συνοδεία γιατρού και δεν υπάρχει διαθέσιμος γιατρός του ΕΚΑΒ, τότε την διακομιδή του ασθενούς από το Κέντρο Υγείας Πρίνου αναλαμβάνει γιατρός του Κέντρου Υγείας Πρίνου εφόσον το ασθενοφόρο φτάσει στην Κεραμωτή από τις 8π.μ. έως τις 2μμ. (εργάσιμες ώρες, πρωινής εργασίας). Εφόσον το ασθενοφόρο φτάσει στην Κεραμωτή μετά τις 2μμ και ως τις 8πμ της επόμενης, τη διακομιδή αναλαμβάνει γιατρός του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης που ορίζεται από τον ειδικό εφημερεύοντα γιατρό του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης. Η ρύθμιση αυτή ισχύει από 1 Ιουνίου έως 30 Σεπτεμβρίου και αφορά τις εργάσιμες ημέρες. Τις αργίες και σαββατοκύριακα οι διακομιδές του Κέντρου Υγείας Πρίνου από την Κεραμωτή θα γίνονται από το Κέντρο Υγείας Χρυσούπολης…».

Παρά την συγκεκριμένη απόφαση ωστόσο, το μεσημέρι της Κυριακής 15/7/2012 υπήρξε άρνηση από την πλευρά του εφημερεύοντος ειδικού γιατρού του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης για διακομιδή ασθενούς από την Κεραμωτή προς το Νοσοκομείο Καβάλας με γιατρό του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης, με αποτέλεσμα ο ασθενής να διακομισθεί στην καρδιολογική κλινική του Νοσοκομείου Καβάλας, χωρίς συνοδεία γιατρού. Όταν τα μεσάνυχτα της ίδιας ημέρας κρίθηκε απαραίτητη η διακομιδή στο Νοσοκομείο Καβάλας ασθενούς με οξύτατο καρδιακό επεισόδιο, η απάντηση του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης ήταν η ίδια. Το περιστατικό τελικά διακομίσθηκε με ευθύνη του Κέντρου Υγείας Πρίνου, με αποτέλεσμα την αποδυνάμωση, του δυναμικού του κατά 50%, αφού, ασθενοφόρο, ένας οδηγός κι ένας από τους τρεις εφημερεύοντες γιατρούς έφυγαν στις 24:00 και γύρισαν στις 8:00 το πρωί της Δευτέρας.

Για το πολύ αυτό σοβαρό θέμα των διακομιδών από το νησί της Θάσου προς το Νοσοκομείο Καβάλας, ο δήμαρχος Θάσου, Κώστας Χατζηεμμανουήλ δήλωσε τα εξής:

«Η δυσλειτουργία των διακομιδών η οποία συνεχίζεται και μέσα στο καλοκαίρι, δημιουργεί αίσθημα ανασφάλειας στους κατοίκους αλλά ταυτόχρονα θίγει και τον τουρισμό του νησιού. Ενώ η διοίκηση του νοσοκομείου Καβάλας έχει πάρει σαφέστατη απόφαση κι έχει δώσει οδηγίες προς τα Κέντρα Υγείας Χρυσούπολης και Θάσου, το βράδυ της Κυριακής ένα βαρύτατο καρδιολογικό περιστατικό διακομίσθηκε με ασθενοφόρο, οδηγό και γιατρό του Κέντρου Υγείας Πρίνου. Αποτέλεσμα ήταν να μείνει το νησί ανοχύρωτο, αφενός χωρίς έναν γιατρό από τους τρεις γιατρούς εφημερίας και αφετέρου μ’ ένα ασθενοφόρο λιγότερο που έμειναν εκτός νησιού όλο το βράδυ. Πρόκειται για ένα πολύ σοβαρό πρόβλημα μεσούσης της τουριστικής περιόδου και με τον αυξημένο πληθυσμό που βρίσκεται στο νησί τους θερινούς μήνες. Οι τρεις γιατροί που εφημερεύουν καθημερινά στο Κέντρο Υγείας Πρίνου, είναι η ελάχιστη δύναμη που μπορεί να εξυπηρετήσει τον κόσμο. Πραγματικά οι γιατροί με αυταπάρνηση και ηρωισμό προσφέρουν στο νησί της Θάσου. Πρόκειται για ένα νησιωτικό Κέντρο Υγείας με τις ιδιαιτερότητές του, που δεν στέλνει για χωρίς σοβαρή αιτία περιστατικά στο Νοσοκομείο της Καβάλας. Θα πρέπει να αναλάβουν όλοι τις ευθύνες τους και θα πρέπει να καταλάβουν ότι το ζήτημα της υγείας δεν μπλέκεται με τοπικιστικά ή άλλου είδους συνδικαλιστικά θέματα. Η διοίκηση του Δήμου είναι αποφασισμένη να διαμαρτυρηθεί έντονα, έχουμε ευθύνη απέναντι στους δημότες και τους επισκέπτες του νησιού. Από τη στιγμή που υπάρχει απόφαση του ΔΣ του Νοσοκομείου Καβάλας, θα πρέπει να συμμορφωθούν αυτοί που είναι παραλήπτες αυτής της απόφασης κι εδώ αναφέρομαι και στους γιατρούς του Κέντρου Υγείας Χρυσούπολης αλλά και στη διοίκηση του Νοσοκομείου η οποία πρέπει να κατορθώσει να επιβάλλει αυτά τα οποία έχει λάβει ως απόφαση».

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments