• Views603

Παραμονή της Γενικής Συνέλευσης, η «ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ ΑΙΓΑΙΟΥ ΑΕ» έστειλε Δελτίο Τύπου στα τοπικά μέσα μαζικής ενημέρωσης, για να εξηγήσει τις θέσεις της, να περιγράψει την μέχρι σήμερα «πραγματική» κατά την γνώμη της, κατάσταση που έχει δημιουργηθεί μετά τις αλλεπάλληλες δικαστικές αναμετρήσεις, αλλά και να προσπαθήσει να αποτρέψει ενδεχόμενη αναβολή της Γενικής Συνέλευσης, αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι αυτή είναι η πρόθεση της Κavala oil, αφήνοντας παράλληλα αιχμές για αδικήματα που συντελέστηκαν και ενδεχομένως να συντελεστούν.

Από την μέχρι τώρα πορεία της διένεξης, αντιλαμβανόμαστε ότι μόνο τα δικαστήρια θα μπορέσουν να δώσουν την λύση, αφού δεν διακρίνετε σε καμία περίπτωση σημείο επαφής, ενώ ακόμα και οι προσωπικές σχέσεις των μετόχων-διευθυντικών στελεχών μεταξύ των δύο εταιριών, είναι σε οριακό πλέον σημείο. Ελπίζουμε η όλη κατάσταση να μην αποβεί σε βάρος των εργαζομένων και της βιωσιμότητας του κοιτάσματος.

Τα γεγονότα δείχνουν, ότι η “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” είναι αυτή που θα αναλάβει την διαχείριση της εταιρίας αργά η γρήγορα, αφού διαθέτει την πλειοψηφία των μετοχών. Πρέπει όμως γρήγορα να εγγυηθεί τις θέσεις εργασίας της Kavala oil και να εκμεταλλευτεί τα στελέχη της, που διαθέτουν την τεχνογνωσία και εμπειρία στο συγκεκριμένο κοίτασμα,  ώστε να συνεχίσει απρόσκοπτα η λειτουργία της επιχείρησης αλλά και η άντληση πετρελαίου.

Τέλος η “ΕΝΕΡΓΕΙΑΚΗ” δεν πρέπει ποτέ να ξεχνά, ότι το συγκεκριμένο κοίτασμα δεν θα υπήρχε σήμερα, εάν δεν υπήρχε η Κavala oil και ειδικά ο Βαγγέλης Παπάς. Είναι ο άνθρωπος που έδωσε τεράστιες μάχες μαζί με το προσωπικό για να διατηρήσει σε λειτουργία άντλησης το κοίτασμα, κάτω από τις πιο αντίξοες συνθήκες, δίνοντας δουλειά σε συμπολίτες μας και ζωή στην τοπική οικονομία.

Σήμερα όμως τα πράγματα έχουν αλλάξει, οι συσχετισμοί είναι διαφορετικοί και ανάλογα πιστεύουμε πρέπει να πράξει και η Διοίκηση της Kavala oil και ειδικά ο Βαγγέλης Παπάς που θεωρείται έμπειρος στον χώρο.

Αναμένοντας τις εξελίξεις και ελπίζοντας σύντομα να βρεθεί λύση, σας παραθέτουμε το πλήρες κείμενο της Ανακοίνωσης:

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΥΠΟΥ

ΑΥΡΙΟ Η ΕΚΤΑΚΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΗΣ ΚΑΒΑΛΑ OIL

Η σημερινή Διοίκηση σε ρόλο αυτοδιορισμένου σωτήρα προαναγγέλλει το αίτημα της αναβολής και παρατείνει την αγωνία των εργαζομένων

9 Απριλίου 2013

Οι πρόσφατες δικαστικές αποφάσεις έβαλαν ένα «τέλος» στον παραλογισμό και τις αλλοπρόσαλλες πρωτοβουλίες της Διοίκησης της Καβάλα Oil. Ειδικότερα, το αρμόδιο Δικαστήριο αποφάσισε και εξέδωσε αίτημα προσωρινής διαταγής απαγορεύοντας στην σημερινή Διοίκηση να διενεργεί οποιεσδήποτε ενέργειες εκτός από τις απόλυτα επείγουσες και μη επιδεχόμενες αναβολής εταιρικές υποθέσεις καθημερινής διοίκησης και διαχείρισης.

Παράλληλα, σε άλλη απόφαση, το αρμόδιο Δικαστήριο απέρριψε το αίτημα προσωρινής διαταγής της θυγατρικής προς την μητρική εταιρεία, αναφορικά με αίτηση συντηρητικής κατάσχεσης, απορρίπτοντας τα ψέματά τους και την παράνομη πρακτική αλλοίωσης στοιχείων.

Ως εκ τούτου, η Διοίκηση Παππά παρά τα αδιέξοδα και τετελεσμένα που δημιουργεί στην Καβάλα Oil, αν και σχεδιάζει ερήμην των εργαζομένων και των οικογενειών τους και προχωρά από τα ραδιόφωνα σε εξαγγελίες περί «σπαρτιάτικης ζωής», αρχίζει να μετρά αντίστροφα. Είτε στις 10 Απριλίου είτε έως τις 10 Μαΐου, θα παραδώσει τη Διοίκηση.

Ας αναλογιστούμε τι «κατάφεραν» το τελευταίο 2μηνο:

1.    Έστειλαν γράμματα στις Τράπεζές μας – Τους αγνόησαν.

2.    Προσπάθησαν να σταματήσουν την κύρωση της Σύμβασης που οι ίδιοι υπέγραψαν – Απέτυχαν. 164 βουλευτές τους αγνόησαν.

3.    Έστειλαν επιστολή στα ΕΛΠΕ και προσπαθούν να πουλήσουν πετρέλαιο που δεν τους ανήκει – Απέτυχαν.

4.    Έγραψαν ανακοινώσεις στον διεθνή Τύπο – Δεν ενδιαφέρθηκε κανείς για τα ψέματά τους. 

5.    Τα «έσπασαν» στο Ωκεανίς, με αποτέλεσμα να έχουν απέναντί τους βουλευτές, υπουργούς, αστυνομία, κόμματα, κοινωνία, τράπεζες και επενδυτές – Σταθερά απομονώνονται.

6.    Επιχείρησαν την αλλοίωση των στοιχείων σε ελεγμένες και εγκεκριμένες οικονομικές καταστάσεις – Το Δικαστήριο απέρριψε τα ψέματά τους.

Φυσικά, αν η Διοίκηση Παππά νοιαζότανε πραγματικά για τους εργαζόμενους και τις οικογένειές τους και την αγορά της Καβάλας ΔΕΝ θα παρέτεινε την αγωνία κανενός. Σήμερα, που έχει ξεμείνει από «συμμάχους», που και έχει αποδειχθεί ότι ούτε σχέδιο για το αύριο διαθέτει, ούτε αξιοπιστία, ούτε συνομιλητές, θα φρόντιζε να παραδώσει την Διοίκηση, ώστε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση άμεσα και να πληρωθούν οι εργαζόμενοι από την Ενεργειακή σύμφωνα με τις δημόσιες δεσμεύσεις.

Η Διοίκηση Παππά το μόνο που σχεδιάζει πλέον είναι να ταμπουρωθεί στο Σίγμα, να ασκήσει το αίτημα για αναβολή μεγαλώνοντας την αγωνία των εργαζομένων αλλά και τον φάκελο των αδικημάτων της. 

Katerina Varsami

Corporate Communications Manager

Description: signature logo1

Print Friendly

Share

About Author

websys

(0) Readers Comments