ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 25 Μαρτίου 2013
  • Views661

Κάτω από συνήθη δρακόντεια μέτρα ασφαλείας διεξήχθη το μεσημέρι της Δευτέρας στην Ξάνθη, η καθιερωμένη παρέλαση στρατιωτικών και πολιτικών τμημάτων στο πλαίσιο του εορτασμού για την επέτειο της 25ης Μαρτίου.
Το κοινό βρέθηκε σε απόσταση 40 μέτρων από την εξέδρα των επισήμων στην Πλατεία Ελευθερίας ενώ προηγήθηκε η Δοξολογία και η κατάθεση στεφάνων στο Ηρώο της πόλης όπου τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Παντελεήμονα. Εκεί εμφανίστηκε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Χουσεΐν Ζεϊμπέκ, κίνηση ασυνήθιστη για βουλευτή της Αριστεράς – και ίσως τον πρώτο μειονοτικό που καταθέτει στεφάνι για την επέτειο- ενώ η έκπληξη ήρθε στη συνέχεια καθώς ο βουλευτής δεν κατευθύνθηκε στην εξέδρα των επισήμων αλλά συνοδευόμενος από στελέχη της Συντονιστικής του κόμματός του, πήγαν ανάμεσα στο κοινό, από όπου και παρακολούθησαν την παρέλαση.

Με την μεγάλη μαθητική και στρατιωτική παρέλαση κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις για την 25η Μαρτίου σήμερα Δευτέρα.
Από το πρωί η Φιλαρμονική του Δήμου παιάνιζει εμβατήρια στις γειτονιές της πόλης. Στις 10.30 το πρωί οι εκπρόσωποι των τοπικών αρχών παραβρέθηκαν στην δοξολογία στον Ιερό Ναό της Ευαγγελίστριας. Στην Δοξολογία χοροστατήσε ο Μητροπολίτης Δράμας κ. Παύλος. Στις 11.30 εψάλει επιμνημόσυνη δέηση στο άγαλμα της Ελευθερίας στον Δημοτικό κήπο και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.Στην σημερινή επέτειου, του εορτασμού της 25ης Μαρτίου 1821,στην Δράμα παραβρέθει ο γενικός γραμματέας αποκεντρωμένης διοίκησης Μακεδονίας-Θράκης ο κ. Αθανάσιος Καρούντζος ως εκπρόσωπος της κυβέρνησής.

Τρίωρη στάση εργασίας, διεκδικώντας άμεση πληρωμή των δεδουλευμένων και αποκατάσταση της εθνικής κλαδικής σύμβασης εργασίας, θα πραγματοποιήσει την Τετάρτη 27 Μαρτίου, από τις 9 έως τις 12 το μεσημέρι, η Ένωση Ιατρών Νοσοκομείων και Κέντρων Υγείας Θράκης.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=9nMflIaILJU[/tube]

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments