ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views202

Δουλειά σε 7.000 άνεργους νέους έως 29 ετών για πέντε μήνες δίνει πρόγραμμα του ΕΣΠΑ , το οποίο θα υλοποιηθεί από την ICAP People Solutions σε συνεργασία με το ΚΕΚ Ευρωεργασιακή.

Ειδικότερα, το πρόγραμμα προβλέπει αρχικά την εκπαίδευση των νέων και στη συνέχεια θα δοθούν κίνητρα στις επιχειρήσεις για την πρόσληψή τους. Ανάλογα αιτήματα έχουν καταθέσει περισσότερες από 1.000 επιχειρήσεις.

Στόχος του προγράμματος είναι η είσοδος νεοεισερχόμενων άνεργων νέων στην αγορά εργασίας, η οποία θα καταλήγει στην πεντάμηνη τοποθέτησή τους σε θέσεις απασχόλησης σε επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα.

Με τη διαδικασία αυτή οι νέοι θα αποκτήσουν εμπειρία εργασίας αμειβόμενοι από το πρόγραμμα, ενώ οι επιχειρήσεις του ιδιωτικού τομέα θα επωφεληθούν από την προσφορά εργασίας ανά νέο άνεργο που θα απασχολήσουν χωρίς καμία απολύτως οικονομική ή διοικητική συμμετοχή πλην της προσφοράς εργασιακής εμπειρίας. Οι νέοι θα πρέπει να είναι απόφοιτοι Δευτεροβάθμιας ή Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και όσοι βρίσκονται στο στάδιο των μεταπτυχιακών σπουδών.

Η αμοιβή
Οι νέοι που θα επιλεγούν θα αμείβονται κατά τη διάρκεια του προγράμματος ανάλογα με τη θέση απασχόλησης που θα λάβουν και την κατηγορία σπουδών. Η δράση «Ευκαιρία απασχόλησης ανέργων» σε εταιρείες βρίσκεται στη φάση της διαβούλευσης μεταξύ των αρμόδιων υπουργείων και των κοινωνικών εταίρων.

Η εκπαίδευση των 20μελών και 25μελών τμημάτων θα διαρκέσει 3 εβδομάδες και μετά ο νέος εκπαιδευόμενος θα αναλαμβάνει εργασία στις επιχειρήσεις.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της ICAP, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφθούν τον ιστότοπο της εταιρείας (www.icapcareer.gr)

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments