ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΧΡΥΣΟΣ — 29 Μαρτίου 2013
  • Views179

Διώξεις ασκήθηκαν στους 20 κατοίκους της Χαλκιδικής που είχαν κληθεί σε κατάθεση την Τρίτη σχετικά με τον εμπρησμό του εργοταξίου της Ελληνικός Χρυσός στην Χαλκιδική.

Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες η δικογραφία βρίσκεται στο γραφείο του ανακριτή ο οποίος θα εξειδικεύσει το κατηγορητήριο που φέρεται να περιλαμβάνει 7 κατηγορίες κακουργηματικού χαρακτήρα και 9 πλημμεληματικού.
Προς το παρόν δεν έχουν αποδοθεί κατηγορίες κατά πρόσωπο. Σύμφωνα με τους δικηγόρους των κατοίκων το κατηγορητήριο που πιθανολογείται ότι θα αποδοθεί στηρίζεται όχι σε κάποια αντικειμενικά στοιχεία αλλά στις καταθέσεις των τριών εργαζομένων της Ελληνικός Χρυσός και σε σαρώσεις τηλεφωνημάτων. Συνεπώς, όπως λένε, πρόκειται για ένα έωλο κατηγορητήριο και πιθανόν στημένο. Τέλος δηλώνουν ότι “ο αγώνας των κατοίκων ενάντια στα μεταλλεία χρυσού συνεχίζεται”.
Στον δρόμο οι κάτοικοι 
“Δεν ξαναμπαίνουμε στα σπίτια μας” δηλώνουν οι κάτοικοι της Ιερισσού οι οποίοι από την στιγμή που έμαθαν ότι ασκήθηκαν διώξεις βγήκαν στους δρόμους. Κάτοικοι απ`όλα τα χωριά μαζεύονται στην κεντρική πλατεία. Πρόκειται για σκευωρία” δηλώνει κάτοικος της Ιερισσού στο alterthess και τονίζει ότι δεν πρόκειται να αφήσουμε να συλλάβουν δικό μας άνθρωπο.
Αύριο πρόκειται να πραγματοποιηθεί Λαϊκή Συνέλευση στην Ιερισσό για τις εξελίξεις καθώς και για τον τρόπο με τον οποίο θα συνεχιστουν οι κινητοποιήσεις ενώ το Σάββατο θα γίνει κάλεσμα προς αλληλέγγυους και αλληλέγγυες στον αγώνα ενάντια στα μεταλλεία.
Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments