ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΑ — 09 Ιουλίου 2012
  • Views144

Με επιστολή της προς τον περιφερειάρχη Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης Άρη Γιαννακίδη (την οποία κοινοποιεί και στο Επιμελητήριο Καβάλας), η Ομοσπονδία Επαγγελματιών Βιοτεχνών Καβάλας ζητάει απαντήσεις σε ορισμένα ζητήματα που αφορούν τις ειδικές οικονομικές ζώνες και τα δημοσιεύματα που έχουν δει, τις τελευταίες ημέρες, το φως της δημοσιότητας.

Συγκεκριμένα, η επιστολή αναφέρει το εξής:

Αξιότιμε κ.Περιφερειάρχη,

Επειδή το τελευταίο διάστημα γράφονται αρκετά και φημολογούνται ακόμη περισσότερα σχετικά με τα χαρακτηριστικά της Ειδικής Οικονομικής Ζώνης, σας παρακαλούμε πολύ να μας γνωρίσετε εγγράφως το τελικό σχέδιο της πρότασης που θα καταθέσει η Περιφέρεια μας στο Υπουργείο για την δημιουργία της ΕΟΖ. Η παρούσα επιστολή βέβαια συντάχθηκε δεδομένου ότι αλλιώς μας παρουσιάστηκε η μελέτη την Μ.Τετάρτη στις 11/04/2012 στα γραφεία της Περιφέρειας Α.Μ.Θ. στην Κομοτηνή και αλλιώς μας ήρθε από τους μελετητές η πρόταση την 24/04/2012 (ενώ στην παρουσίαση συμπεριλαμβανόταν οι προτάσεις της Καβάλας, στην μελέτη που παραλάβαμε δεν υπήρχαν).

Κύριε Περιφερειάρχη από την πρώτη στιγμή σας αναφέραμε ότι επιθυμούμε να συμμετέχουμε στην διαβούλευση για το ενδεχόμενο δημιουργίας Ειδικής Οικονομικής Ζώνης στην Περιφέρεια Α.Μ.Θ. Παραλείποντας το ενδεχόμενο, καθώς προχωράμε πλέον με τον όρο δεδομένο συνεχίζουμε να υποστηρίζουμε την δημιουργία μιας ΕΟΖ στην περιοχή μας έχοντας θέσει αυτονόητους όρους για το εγχείρημα. Με απλά λόγια είμαστε υπέρ της ανάπτυξης, της ίσης μεταχείρισης σε επίπεδο Περιφέρειας και της διασφάλισης ορισμένων κανόνων όπως εργασιακά θέματα περιβαντολλογικά κ.α.. Κανόνες οι οποίοι πιστεύουμε να είναι αποδεκτοί από όλους τους εμπλεκόμενους στο εν λόγω εγχείρημα.

Ως εκ τούτου σας παρακαλούμε πολύ για τη δική σας άμεση απάντηση, προς αποκατάσταση της αλήθειας και ενημέρωση της κοινωνίας της Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments