ΚΟΣΜΟΣ — 27 Αυγούστου 2012
  • Views495

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=kYi8pwOUES0[/tube]

Η Γαλλία έχει σκανδαλισθεί «βαθύτατα από την αποκάλυψη των σφαγών» στην Νταράγια της Συρίας, η οποία «μοιάζει να είναι μία εκατόμβη αμάχων», τόνισε σήμερα Δευτέρα το γαλλικό ΥΠΕΞ, το οποίο επίσης εκφράζει την ανησυχία του για την τύχη του κινηματογραφικού παραγωγού Όρουα Νιράμπια.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του υπουργείου, η Γαλλία «ευελπιστεί πως θα χυθεί άπλετο φως στις συνθήκες αυτής της κατακρεούργησης, κυρίως δια της μεσολάβησης της Ερευνητικής Επιτροπής που έχει συσταθεί από το Συμβούλιο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου».
Δεν διεξάγονται συνομιλίες με την Ελλάδα για τη συμφωνία που αφορά τα θαλάσσια σύνορα, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Εξωτερικών της Αλβανίας, Έντμοντ Παναρίτι.Υπογράμμισε δε πως σε περίπτωση διεξαγωγής τέτοιου είδους συνομιλιών, αυτές θα γίνουν σε συμφωνία με τις σχετικές του Συνταγματικού Δικαστηρίου, του εθνικού και του διεθνούς δικαίου.

Πυρκαγιά ξέσπασε στον πετρελαιαγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν, που μεταφέρει σχεδόν το ένα τέταρτο του πετρελαίου που εξάγει το Ιράκ σε τερματικό σταθμό της Τουρκίας.
Η αιτία της πυρκαγιάς στον αγωγό Κιρκούκ-Τσεϊχάν, σε ένα σημείο στην επαρχία Σιρνάκ της Τουρκίας, που βρίσκεται κοντά στα σύνορα με το Ιράκ, δεν έχει γίνει ακόμη γνωστή, όμως οι αρχές υποψιάζονται ότι έχει υπάρξει δολιοφθορά.
Αξιωματούχοι της ενεργειακής βιομηχανίας στην Άγκυρα επιβεβαίωσαν ότι η ροή του πετρελαίου έχει σταματήσει και πρόσθεσαν ότι δεν είναι ακόμα απόλυτα σαφές πόσο θα διαρκέσουν οι επισκευές.

Δεκαεννιά άνθρωποι σκοτώηκαν και άλλοι 6 αγνοούνται μετά το πέρασμα της τροπικής καταιγίδας Ισαάκ, που κατευθύνεται στον Κόλπο του Μεξικού προς τη Λουϊζιάνα.
«Συμπληρώνουμε τα στοιχεία ώρα με την ώρα. Δεν έχουμε τα τεχνολογικά μέσα ώστε να συλλέγουμε γρήγορα τα δεδομένα. Υπάρχουν περιοχές τις οποίες δεν έχουμε ακόμη προσπελάσει εξαιτίας των προβλημάτων στις επικοινωνίες» τόνισε η διευθύντρια της αϊτινής πολιτικής προστασίας Άλτα Ζαν-Μπαπτίστ.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments