ΚΟΣΜΟΣ — 29 Οκτωβρίου 2012
  • Views226

[tube]https://www.youtube.com/watch?v=J0kwEE_eGsg[/tube]

Έντεκα ρουκέτες εκτοξεύθηκαν από τη Λωρίδα της Γάζας εναντίον του νότιου Ισραήλ, κατά τη διάρκεια της νύχτας, χωρίς να προκαλέσουν θύματα ή ζημιές.
Την Κυριακή άλλες επτά ρουκέτες έπεσαν στο ισραηλινό έδαφος κοντά στην πόλη Μπιρσεμπά, μετά την ισραηλινή αεροπορική επίθεση που στοίχισε τη ζωή σε ένα μέλος του ένοπλου σκέλους της Χαμάς.
Η ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία πραγματοποίησε δύο επιθέσεις το βράδυ της Κυριακής στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να υπάρξουν θύματα, όμως καταστράφηκε ένα σπίτι.
Ο σχηματισμός του συντηρητικού πρωθυπουργού Γίρκι Κατάινεν επικρατεί στις δημοτικές εκλογές, που διεξήχθησαν στη Φινλανδία, σύμφωνα με τα προκαταρκτικά αποτελέσματα που ανακοινώθηκαν από την κρατική τηλεόραση.
Οι εκλογές αυτές χαρακτηρίστηκαν από τη χαμηλή προσέλευση, καθώς μόλις το 58,2% των ψηφοφόρων προσήλθαν στις κάλπες.
Το κόμμα του κ. Κατάινεν συγκεντρώνει το 21,8% των ψήφων, έναντι 19,6% για τους Σοσιαλδημοκράτες. Και τα δύο κόμματα καταλαμβάνουν ποσοστά μικρότερα από ότι στις τελευταίες δημοτικές εκλογές του 2008.
Το κόμμα του προέδρου της Ουκρανίας, Βίκτορ Γιανούκοβιτς, προηγείται σημαντικά σύμφωνα με τα πρώτα αποτελέσματα των βουλευτικών εκλογών της Κυριακής και ακολουθεί η συμμαχία της αντιπολίτευσης υπό την φυλακισμένη πρώην πρωθυπουργό, Γιούλια Τιμοσένκο, ανακοίνωσε η ουκρανική εκλογική επιτροπή.
Μετά την καταμέτρηση του 10% των ψήφων, το κόμμα των Περιφερειών του Γιανούκοβιτς, κερδίζει το 40% των ψήφων, και η συμμαχία της Τιμοσένκο το 19,6% των ψήφων.
Συναγερμός έχει σημάνει στη Νέα Υόρκη για τον τυφώνα Σάντι, ο οποίος αναμένεται να χτυπήσει τη Δευτέρα, με τους μετεωρολόγους να προβλέπουν ότι θα φέρει ισχυρούς ανέμους ή και πλημμύρες. Κλειστά σχολεία και δημόσιοι χώροι, αναστολή κυκλοφορίας μέσων μεταφοράς, υποχρεωτική εκκένωση παράκτιων περιοχών, ακυρώσεις πτήσεων εν αναμονή της άφιξης του τυφώνα.

Όπως ανακοίνωσε ο δήμαρχος Μάικλ Μπλούμπεργκ, τα σχολεία θα παραμείνουν τη Δευτέρα κλειστά, ενώ κάποιες παράκτιες περιοχές της πόλης θα εκκενωθούν υποχρεωτικά λόγω της Σάντι.

Το μέτρο αφορά 375.000 ανθρώπους που κατοικούν στην Ζώνη Α της Νέας Υόρκης, ανέφερε ο δήμαρχος, περιοχή που περιλαμβάνει και το Μανχάταν.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments