ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 31 Ιουλίου 2013
  • Views153

Παρά τις προειδοποιήσεις του Μαξίμου για διαγραφές, όσων δεν στηρίζουν τα νομοσχέδια της κυβέρνησης, υπήρξε ακόμα μια διαφοροποίηση, αυτή τη φορά από την πλευρά του ΠΑΣΟΚ.

Η βουλευτής Θεοδώρα Τζάκρη, δήλωσε “παρούσα”, στην τροπολογία για την εξόφληση υποχρεώσεων του Δημοσίου προς την ΕΥΔΑΠ, με παράλληλη κατάργηση, εφεξής, της κάλυψης του ελλείμματος της εταιρείας που προέρχεται από την καταβολή των εφάπαξ αποζημιώσεων. Η τροπολογία εντάχθηκε στο νομοσχέδιο του υπουργείου Τουρισμού για την ενίσχυση της τουριστικής επιχειρηματικότητας, το οποίο υπερψηφίστηκε από το Α’ Θερινό Τμήμα της Βουλής.

Την τροπολογία καταψήφισε η αντιπολίτευση, εκτιμώντας πως αποτελεί προάγγελο της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΔΑΠ. Τη ρύθμιση καταψήφισε και η ΔΗΜΑΡ, όπως επίσης και οι ανεξάρτητοι βουλευτές Μάρκος Μπόλαρης και Γιάννης Κουράκος.

Μήνυμα σε Σαμαρά και τρόικα

Ωστόσο η κα Τζάκρη δεν έμεινε στο ότι δεν ψήφισε, αλλά με ανακοίνωσή της λίγο αργότερα, άσκησε σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

“Η σημερινή μου στάση είναι  η αυτονόητη απάντηση των προοδευτικών δυνάμεων που έχουν υποχρέωση να αποτρέψουν το ξεπούλημα  της χώρας στο οποίο έχει επιδοθεί ο κ.Σαμαράς, βαφτίζοντάς το success story. Σε ότι με αφορά ο μόνος γνώμονας των αποφάσεών μου είναι το μακροπρόθεσμο συμφέρον του ελληνικού λαού. Η ψήφος μου είναι ακόμη ένα σαφές μήνυμα προς την τρόικα ότι δεν ξεπουλάμε, δεν χαρίζουμε την περιουσία του ελληνικού λαού και τις φοβερές  “αναπτυξιακές” ιδέες τους να τις εφαρμόσουν πρώτα στις δικές τους χώρες”.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments