ΔΡΑΜΑ — 25 Απριλίου 2013
  • Views171

Την Τετάρτη 24 Απριλίου ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας, Γιάννης Ξανθόπουλος, παρέδωσε στους δικαιούχους τα αγροτεμάχια του προγράμματος κοινωνικών λαχανόκηπων της  Περιφερειακής Ενότητας Δράμας.

Η νέα καλλιεργητική περίοδος ξεκίνησε με την τέλεση αγιασμού, αμέσως μετά την οποία διενεργήθηκε η κλήρωση των νέων αγροτεμαχίων. Επισημαίνεται πως φέτος η Περιφερειακή Ενότητα Δράμας κατάφερε να διπλασιάσει την έκταση που παραχωρείται στους μικροκαλλιεργητές, παρέχοντας συνολικά περισσότερους από 430 λαχανόκηπους, καλύπτοντας έτσι τα σχετικά αιτήματα στο σύνολό τους.

Στη σύντομη ομιλία του ο Αντιπεριφερειάρχης Δράμας τόνισε την ικανοποίηση της Περιφερειακής Ενότητας Δράμας για την επιτυχία της πρωτοβουλίας αυτής και την ενθουσιώδη υποδοχή που είχε από τους Δραμινούς και επανέλαβε τη δέσμευσή του να προσφέρει κάθε δυνατή βοήθεια στους συμπολίτες μας που δοκιμάζονται από την οικονομική κρίση. Ο κ. Ξανθόπουλος τόνισε μεταξύ άλλων: «Φέτος καταφέραμε, διπλασιάζοντας την έκταση και των αριθμό των κοινωνικών λαχανόκηπων, να καλύψουμε όλα τα αιτήματα. Όσοι συμπολίτες μας το επιθυμούσαν απέκτησαν τον κοινωνικό τους λαχανόκηπο. Σήμερα ξενικά λοιπόν η νέα καλλιεργητική περίοδος και δημιουργείται μια ζωντανή κοινότητα 400 και παραπάνω ανθρώπων, τους οποίους καλώ να λειτουργήσουν με αλληλοκατανόηση και αλληλοσεβασμό. Γιατί ας μην ξεχνάμε ότι οι κοινωνικοί λαχανόκηποι εξυπηρετούν ταυτόχρονα πολλούς στόχους. Αφενός βοηθούν εκείνους που αντιμετωπίζουν οικονομικό πρόβλημα προσφέροντάς τους τη δυνατότητα να έχουν τη δική τους παραγωγή, ενώ την ίδια στιγμή προσφέρουν δημιουργική απασχόληση που είναι ο καλύτερος τρόπος για να ξεφύγει κανείς από το άγχος της καθημερινότητας. Αποτελούν όμως πάνω από όλα ένα στοίχημα συνύπαρξης, μια διαδικασία συνεργατική και κοινωνική».

IMG_9139ñ IMG_9153ñ IMG_9131ñ

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments