ΘΑΣΟΣ — 07 Νοεμβρίου 2012
  • Views194

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=j36IXe7UVok[/tube]

Προς: κ. Υπουργό  Ναυτιλίας και  Αιγαίου

                Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,


      Το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας εκπροσωπώντας τα μέλη του συλλόγου, αλλά και το ευρύ επιβατικό κοινό της Θάσου και της Καβάλας, διαμαρτύρεται έντονα για την πλήρη υποβάθμιση της πορθμειακής γραμμής Καβάλας-Πρίνου που συνδέει συγκοινωνιακά την πρωτεύουσα του Νομού με το νησί της Θάσου, και στην οποία σημειωτέο δεν εκτελείται κανένα δρομολόγιο κατά τις Κυριακές και τις καθημερινές μόνο (4) τέσσερα.

Οι δύο ναυτιλιακές εταιρίες, που δρομολογούν τα πλοία τους στην περιοχή μας, με μοναδικό κριτήριο το κέρδος, έχουν ρίξει το κύριο βάρος των δρομολογίων των πλοίων τους στη γραμμή Κεραμωτής-Θάσου και υποβαθμίσει πλήρως αυτή που συνδέει την πρωτεύουσα του Νομού μας, την Καβάλα με την Θάσο.

Αυτό σημαίνει πρακτικά ότι οι Θάσιοι που κατοικούν στο κεντρικό και νότιο τμήμα του νησιού επιβαρύνονται οικονομικά και συγχρόνως υφίστανται μεγάλη ταλαιπωρία, γιατί, είτε για την τακτοποίηση υποθέσεών τους σε υπηρεσίες της Περιφέρειας, είτε για ιατρικές εξετάσεις στο Νοσοκομείο ή σε ιδιώτες γιατρούς, είτε για αγορές αγαθών από την πόλη της Καβάλας, είναι αναγκασμένοι να ταξιδεύουν μέσω Κεραμωτής και να φτάνουν στην Καβάλα με αυτοκίνητο ή άλλο μεταφορικό μέσο. Οφείλουμε εδώ να επισημάνουμε ότι οι συνθήκες αυτές επιβαρύνουν ιδιαίτερα τους κατοίκους του νησιού που διανύουν την τρίτη ηλικία, τους Θάσιους σπουδαστές στα Επαγγελματικά Λύκεια της Καβάλας ή τον ΟΑΕΔ, και τέλος θέτουν σε σοβαρό κίνδυνο τη ζωή των ασθενών.

Ανάλογη κατάσταση έχουν να αντιμετωπίσουν και οι επαγγελματίες της Καβάλας, που για να φτάσουν στο κεντρικό και νότιο τμήμα της Θάσου, αναγκάζονται να πραγματοποιούν πολλαπλάσια χιλιόμετρα και να επιβαρύνονται οικονομικά.

Κύριε Υπουργέ, κατόπιν των όσων σας αναφέραμε, το Δ.Σ. της Θασιακής Ένωσης Καβάλας σας καλεί, δείχνοντας την  κοινωνική σας ευαισθησία και με γνώμονα την καλύτερη εξυπηρέτηση του επιβατικού κοινού της Θάσου και της Καβάλας, να παρέμβετε και με τις κατάλληλες ενέργειές σας να υπάρξει  εξισορρόπηση του αριθμού των δρομολογίων στις δύο πορθμειακές γραμμές Καβάλας-Πρίνου και Κεραμωτής-Θάσου για όλες τις ημέρες του έτους και άμεση επανέναρξη των δρομολογίων κατά τις Κυριακές.

Συγχρόνως, απευθύνουμε έκκληση και προς τις αρχές του Νομού μας, όπως βοηθήσουν προς την κατεύθυνση επίλυσης αυτού του σοβαρού κοινωνικού προβλήματος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments