ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 29 Σεπτεμβρίου 2012
  • Views461

Ευχάριστα τα νέα για τους φίλους του ανοιχτού κώδικα αφού η δημοφιλέστατη πλατφόρμα CMS Joomla, πιστή στις υποσχέσεις και το χρονοδιάγραμμα της έφτασε αισίως στην έκδοση 3.0.

Καταρχάς είναι πλήρως responsive. Αυτό σημαίνει ότι τα site που θα φτιάχνονται με αυτό θα εμφανίζονται χωρίς κανένα πρόβλημα και θα προσαρμόζονται άψογα σε οποιαδήποτε οθόνη. Ανεξάρτητα δηλαδή από το αν κάποιος βλέπει έναν ιστοτόπο στον υπολογιστή του ή σε κάποιο smartphone, αυτός θα εμφανίζεται εξίσου καλά.

Επιπλέον όμως υπάρχει υποστήριξη για jQuery και PostgreSQL ενώ το διαχειριστικό περιβάλλον σε σχέση με την έκδοση 2.5 είναι πλήρως ανανεωμένο διαχειριστικό περιβάλλον. Παράλληλα ο χρήστης θα δει ότι υπάρχει νέα οθόνη εγκατάστασης,, δυνατότητα αντιγραφής ενός template, εγκατάσταση νέων γλωσσών απευθείας από τον extension manager καθώς και πολλές ακόμη μικροβελτιώσεις.

Αν και η Joomla 3.0 είναι πλήρως λειτουργική, σύμφωνα με τους δημιουργούς της προς το παρόν απευθύνεται μόνο σε έμπειρους χρήστες. Στα λιγότερο πεπειραμένα άτομα προτείνεται η έκδοση 2.5.

Πηγή: newsbomb.gr

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments