ΚΑΒΑΛΑ ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ — 24 Ιουλίου 2012
  • Views293

Οι διαδρομές ξεκίνησαν από τις 9 Ιουλίου και το οδοιπορικό θα ολοκληρωθεί στις 5 Σεπτεμβρίου .

Στη δεύτερη εβδομάδα των διαδρομών,  συνεχίζοντας από τις 18 Ιουλίου , τα παιδιά που θέλησαν να είναι συνοδοιπόροι περπάτησαν «Στα μονοπάτια των βιβλίων» γνωρίζοντας τα καινούρια βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης μέσα από ένα παιχνίδι παρατηρητικότητας για παιδιά από 10-12 ετών.

Στις 20 Ιουλίου στην εκδήλωση με τίτλο «Οι διαδρομές μου στην πόλη- Γνωρίζω το γείτονά μου» τα παιδιά ξεκίνησαν με αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη περπάτησαν σε μια διαπολιτισμική διαδρομή γνωρίζοντας κτήρια-σταθμούς στη ζωή της πόλης μας όπως το Μουσείο Καπνού, το κτήριο της Δημοτικής Καπναποθήκης και το Δημαρχείο.

Στις 23 Ιουλίου περπατώντας «Στα μονοπάτια των Βιβλίων» τα παιδιά είχαν τη δυνατότητα να αναπτύξουν την παρατηρητικότητά τους παίζοντας ένα παιχνίδι μνήμης μέσω του οποίου γνώρισαν τα καινούρια βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης.

Η τρίτη εβδομάδα θα συνεχιστεί με τη δράση «οι Ολυμπιακοί αγώνες», στις 25 Ιουλίου, με τα βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης και άλλο εποπτικό υλικό τα παιδιά θα παρακολουθήσουν τους Ολυμπιακούς Αγώνες και την εξέλιξή τους μέσα στο χρόνο

Στις 27 Ιουλίου οι διαδρομές συνεχίζουν και οδηγούνται στη δράση  «Γνωρίζω το γείτονά μου» . Έχοντας ως αφετηρία τη Δημοτική Βιβλιοθήκη τα παιδιά ξεκίνησαν μια διαπολιτισμική διαδρομή στην πόλη με στάσεις στο Μουσείο Καπνού, στο κτήριο της Δημοτικής Καπναποθήκης και στο κτήριο του Δημαρχείου, σε μια γνωριμία με κτήρια – σταθμούς στην ιστορία της πόλης.

Στη 1 Αυγούστου οι διαδρομές οδηγούν τα παιδιά «Στα μονοπάτια των βιβλίων» και σ’ ένα παιχνίδι γνωριμίας με τα καινούρια βιβλία της Δημοτικής Βιβλιοθήκης. Στις μέχρι τώρα διαδρομές «συμβάδισαν» 100 περίπου παιδιά και όσο οι δράσεις συνεχίζονται η επιθυμία των παιδιών να συμβαδίσουν μαζί μας αυξάνεται και μαζί και ο αριθμός των συμμετεχόντων

Ξεκινάει η Έκθεση Βιβλίων

Η Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας σε συνεργασία με το Σύλλογο Βιβλιοπωλών – Χαρτοπωλών Ν. Καβάλας και υπό την αιγίδα του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας διοργανώνουν την 14η Έκθεση Βιβλίου.

Η φετινή έκθεση βιβλίου πραγματοποιείται από την Τετάρτη 25 Ιουλίου έως και την Κυριακή 5 Αυγούστου 2012, με ώρες λειτουργίας από τις 19.30 έως τις 23.00 στην παραλία της Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments