ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 22 Απριλίου 2013
  • Views232

Συνεχίζονται οι αναγνώσεις στη Δημοτική Βιβλιοθήκη Καβάλας, που διοργανώνει το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας, με γενικό τίτλο:

 

«Η νυχτερινή πλευρά του κόσμου – Το τραπέζι του Συγγραφέα»

 

Σημαντικοί συγγραφείς και ποιητές με κοινό χαρακτηριστικό, την Καβάλα, προσκαλούν το κοινό στα τραπέζια του αναγνωστηρίου της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας για την παρουσίαση των τελευταίων ανέκδοτων έργων τους.

 

«Ένα παιδί διαβάζει μόνο»  του Θεόδωρου Γρηγοριάδη

Ένα αυτοβιογραφικό κείμενο που αναφέρεται στα μαθητικά και εφηβικά χρόνια του συγγραφέα στο Παλαιοχώρι. Επικεντρώνεται στις συνθήκες κάτω από τις οποίες άρχισε να διαβάζει λογοτεχνία σε ένα αγροτικό περιβάλλον, ποιοι άνθρωποι τον επηρέασαν και πώς η ανάγνωση βιβλίων αλλά και οι άλλες τέχνες άρχισαν να διαμορφώνουν μια διαφορετική συνείδηση και ματιά για τον κόσμο γύρω του. Γραμμένο από το σήμερα ανατρέχει στις δεκαετίες του εξήντα και εβδομήντα φωτίζοντας πτυχές της κοινωνίας και των αλλαγών που επήλθαν στο μεταξύ αλλά και δίνοντας ένα στίγμα για την συγγραφική του πορεία που θα ξεκινήσει χρόνια μετά.

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ – ΔΗΜΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΔHMOTIKΗ ΘΕΑΤΡΙΚΗ ΚΟΙΝΩΦΕΛΗΣ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΗ

KABAΛAΣ (ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. ΚΑΒΑΛΑΣ)

 

                               ΦΙΛΙΠΠΟΥ 4, Τ.Κ.652 01–ΤΗΛ. 2510/220876-7, FAX 220878 e-mail: thkavala@otenet.gr

 

 

Τα πρώτα αποσπάσματα αυτού του κειμένου σε εξέλιξη θα αναγνώσει για πρώτη φορά δημόσια ο συγγραφέας Θεόδωρος Γρηγοριάδης στο Αναγνωστήριο της Δημοτικής Βιβλιοθήκης Καβάλας, την Τετάρτη 24 Απριλίου 2013 στις 9.30 το βράδυ.

 

Αποσπάσματα του κειμένου είχαν δημοσιευτεί στο λογοτεχνικό περιοδικό «Να ένα μήλο» το 2008 και θα συνεχιστούν στο λογοτεχνικό περιοδικό της Θεσσαλονίκης «Εντευκτήριο» που θα κυκλοφορήσει την άνοιξη.

 

 

Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments