ΚΑΒΑΛΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views175

Ένα από τα λιγότερο γνωστά έργα του Ιάκωβου Καμπανέλλη το «Γράμμα στον Ορέστη», φέρνει στην πόλη μας το ΔΗΠΕΘΕ Καβάλας, σε σκηνοθεσία Θοδωρή Γκόνη.

 

Το κείμενο του Ιάκωβου Καμπανέλλη – η δική του λοξή ματιά πάνω στο μύθο των Ατρειδών- δίνει τη δυνατότητα και τη δύναμη μιας σύγχρονης προσέγγισης στον αρχαίο μύθο.

 

Το «Γράμμα στον Ορέστη» παρουσιάζεται την Παρασκευή 5 και το Σάββατο 6 Απριλίου στις 21.00 καθώς και την Κυριακή 7 Απριλίου στις 20.00, στο Θέατρο Αντιγόνη Βαλάκου.

 

Επτά χαρτόκουτα, ελάχιστοι ήχοι, το κείμενο και το σώμα είναι όλα όσα χρειάζονται και επιστρατεύονται.

 

Μέσα από το σώμα της Ελένης Ουζουνίδου, δημιουργείται μια σκυταλοδρομία γυναικείων μορφών, φωνών, σωμάτων, παθημάτων, παραλλαγών πάνω στη μάσκα της Κλυταιμνήστρας που την χαρακτηρίζει ένας τόνος απελπισίας, αλλά και αγάπης μαζί.

 

Η μεγάλη της απολογία μέσα στους αιώνες για την αδικία που έχει επωμιστεί.

Η Κλυταιμνήστρα ζητά τη συμφιλίωση, τη λήθη, τη δικαιοσύνη, τη συγχώρεση. Θέλει να ησυχάσει μέσα στο θολωτό της τάφο, στις Μυκήνες.
Συντελεστές
Σκηνοθεσία: Θοδωρής Γκόνης

Σκηνικά- Κοστούμια: Ελένη Στρούλια

Σύνθεση ήχων: Αθηνά Καφετζή

Φωτισμοί: Σοφία Αλεξιάδου

 

Βοηθός Σκηνοθέτη: Κατερίνα Συμεωνίδου

 

Ερμηνεύει η Ελένη Ουζουνίδου

 

Διάρκεια : 60’

Εισιτήρια 10 € – 5 €

Για περισσότερες πληροφορίες και κρατήσεις μπορείτε να καλείτε στα τηλέφωνα του ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Καβάλας 2510. 220876 – 7 ώρες γραφείου.

Προπώληση εισιτηρίων πραγματοποιείται καθημερινά 11.00 – 14.00 και 18.00 – 20.00, στο Κέντρο Πληροφόρησης Επισκεπτών Δήμου Καβάλας (πρ. ΕΟΤ) στην κεντρική πλατεία Καβάλας (τηλ. ταμείου 2510 620 566).

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments