ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 29 Ιουλίου 2013
  • Views201

Απολύσεις με μια υπογραφή χωρίς έγκριση από τη Βουλή προωθεί η κυβέρνηση προωθώντας έτσι και τον… ξαφνικό θάνατο δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών, έτσι ώστε να ικανοποιηθούν οι απαιτήσεις της τρόικας και να μην υπάρξει κανένα νέο μπλόκο στη χρηματοδότηση.

Η καθυστέρηση μιας εβδομάδας μέχρι το τελικό ok για τη δόση και το σκοτσέζικο ντους των εταίρων για 80 άτομα που δεν είχαν μπει σε διαθεσιμότητα δείχνει το τι θα συμβεί το επόμενο διάστημα.

Με ωμό εκβιασμό οι εταίροι απαιτούν να γίνουν πράξη οι 4.000 απολύσεις μέσα στο 2013 και οι 11.000 απολύσεις μέσα στο 2014, αλλά και στο σύνολό του ο αριθμός των 25.000 προς διαθεσιμότητα υπαλλήλων να κλείσει εντός των χρονοδιαγραμμάτων που έχουν τεθεί.

Έτσι με την τροπολογία της περασμένης Παρασκευής με την οποία δίδεται η δυνατότητα στους υπουργούς να βάζουν λουκέτο σε δημόσιους οργανισμούς και επιχειρήσεις χωρίς την έγκριση της Βουλής δείχνει πολλά.

Η κυβέρνηση μετά το θερμό καλοκαίρι και έναν ακόμη πιο θερμό Σεπτέμβρη, όπως της υπόσχονται τα συνδικάτα, ήδη έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα δρόμου να προλάβει τις προθεσμίες του Δεκεμβρίου.

Δεν είναι μόνο οι απολύσεις, μέσα στο επόμενο διάστημα των τεσσάρων μηνών ουσιαστικά θα πρέπει να βρεθούν ακόμη 12.5000 προς απόλυση υπάλληλοι.

Έτσι μόνη λύση είναι ο λεγόμενος και ξαφνικός θάνατος δημόσιων επιχειρήσεων και οργανισμών με μαζικές εξόδους με απόλυση ή διαθεσιμότητα των υπαλλήλων.

Οι επιχειρήσεις της αμυντικής βιομηχανίας μαζί με τη ΛΑΡΚΟ, αλλά και πολλές δημοτικές επιχειρήσεις μπαίνουν στο στόχαστρο.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments