ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 02 Μαρτίου 2013
  • Views1204

Το δημοτικό σχολείο στον Ζυγό Καβάλας είναι το 21ο σχολείο που ανεφοδιάστηκε με πετρέλαιο θέρμανσης στο πλαίσιο της πρωτοβουλίας «ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», που υλοποιεί το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ, σε συνεργασία με την εταιρεία Παπαστράτος.

Η δεξαμενή του σχολείου ανεφοδιάστηκε   την Πέμπτη 28 Φεβρουαρίου με πετρέλαιο θέρμανσης εξασφαλίζοντας ζεστές αίθουσες διδασκαλίας για τους 183 μαθητές του σχολείου.

Στον ανεφοδιασμό παρόντες ήταν οι Αντιδήμαρχοι Καβάλας κύριοι Θεόδωρος Παπαδόπουλος και Σάββας Εμφιετζής, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κυρία Γρηγοριάδου Αναστασία, ο κ. Παντελής Γεωργιάδης, Υπεύθυνος της Σχολικής Επιτροπής, η εκπρόσωπος του Δεσμού, κ. Κατερίνα Ματιάτου, καθώς και ο Διευθυντής Επικοινωνίας της Παπαστράτος, κ. Νίκος Ιωάννου.

Ο Αντιδήμαρχος Καβάλας, κ. Θεόδωρος Παπαδόπουλος ευχαρίστησε το Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο ΔΕΣΜΟΣ και την εταιρεία Παπαστράτος για την προσφορά αυτή και υπογράμμισε ότι «η ιδιωτική πρωτοβουλία είναι σημαντικό να έρχεται αρωγός στις προσπάθειες της Τοπικής Αυτοδιοίκησης προκειμένου να παρέχονται οι ιδανικές συνθήκες για την φοίτηση των παιδιών». Την πρωτοβουλία χαιρέτισε και ο κ. Σάββας Εμφιετζής, Αντιδήμαρχος  Καβάλας  o οποίος  πρόσθεσε ότι τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν τα σχολεία είναι πολλά και κάλεσε να συνδράμουν όλοι όσοι μπορούν.

Η εκπρόσωπος του ΔΕΣΜΟΥ, κ. Κατερίνα Ματιάτου σημείωσε ότι η ενέργεια «ΔΕΣΜΟΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ», ξεκίνησε  με μια σημαντική δωρεά από την εταιρεία ΠΑΠΑΣΤΡΑΤΟΣ για την κάλυψη των αναγκών θέρμανσης σε σχολεία της Β. Ελλάδας, και ως πρωτοβουλία επεκτείνεται προκειμένου να καλύψει τις ανάγκες όσο το δυνατόν περισσότερων σχολείων σε όλη τη χώρα. Παράλληλα, ευχαρίστησε τους ιδιώτες που μέχρι σήμερα συνεισέφεραν στον ειδικό τραπεζικό λογαριασμό που έχει δημιουργηθεί κι εξέφρασε την ευχή η πράξη τους να βρει κι άλλους μιμητές, ιδιώτες αλλά και εταιρείες.

«Είναι γνωστοί οι ιστορικοί δεσμοί που συνδέουν την Παπαστράτος με τους καπνοπαραγωγούς της Βόρειας Ελλάδας και επομένως δεν θα μπορούσαμε να μείνουμε απαθείς στα προβλήματα θέρμανσης που υπάρχουν σε πολλά σχολεία των περιοχών τους. Ήδη έχουμε αρχίσει να διαθέτουμε, σε συνεργασία με το ΔΕΣΜΟ, πετρέλαιο θέρμανσης σε 30 σχολεία των νομών Δράμας, Καβάλας, Ξάνθης, Πιερίας, Ροδόπης και Σερρών προκειμένου να έχουν ζεστές και φιλόξενες σχολικές αίθουσες» δήλωσε ο κ. Νίκος Ιωάννου, Διευθυντής Επικοινωνίας της Παπαστράτος.

Υπενθυμίζεται ότι κάθε ενδιαφερόμενος, ιδιώτης ή εταιρεία, μπορεί να συνεισφέρει το ποσό που επιθυμεί στην προσφορά  πετρελαίου θέρμανσης για σχολεία στον κάτωθι ειδικό τραπεζικό λογαριασμό:

ALPHA BANK

Αριθμός Λογαριασμού. 124002002007025

Δικαιούχος: ΔΕΣΜΟΣ Μη Κερδοσκοπικό Σωματείο

ΙΒΑΝ: GR1101401240124002002007025

BIC: CRBAGRAA

Ο συνολικός αριθμός των σχολείων που θα ανεφοδιαστούν εξαρτάται από το ποσό που θα συγκεντρωθεί από την ενεργοποίηση όλων μας. Μέχρι στιγμής, χάρη και στη συνεισφορά 70.000 ευρώ από την εταιρεία Παπαστράτος,  έχουν ανεφοδιαστεί 21 σχολεία – κυρίως σε περιοχές της Μακεδονίας και της Θράκης – με περισσότερους από 1.100 μαθητές. Παράλληλα, ο ΔΕΣΜΟΣ συγκεντρώνει αιτήματα σχολείων και σχολικών επιτροπών και διερευνά τις ανάγκες των σχολείων σε πετρέλαιο θέρμανσης σε όλη την επικράτεια.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments