ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 15 Δεκεμβρίου 2012
  • Views207

Ικανοποιητική ήταν η συμμετοχή των δημοτικών υπαλλήλων Καβάλας στην απεργία που προκήρυξε η ΠΟΕ ΟΤΑ ως απάντηση στις απολύσεις δημοτικών υπαλλήλων με συνοπτικές διαδικασίες, τις οποίες εξήγγειλε η κυβέρνηση. Η αγωνία στο πρόσωπο των δημοτικών υπαλλήλων που ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του συνδικαλιστικού οργάνου του ΟΤΑ Καβάλας και συγκεντρώθηκαν στην πλατεία Καπνεργάτη ήταν έκδηλη, καθώς όλοι τους φοβούνται ότι οι 11 υπάλληλοι του δήμου Καβάλας η μισθοδοσία των οποίων διεκόπη αιφνιδιαστικά δεν θα είναι οι μόνοι και ότι έρχεται η δική τους σειρά.

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=VVJETypTZuY[/tube]

Αμέσως μετά τις ομιλίες των παρευρισκομένων, οι δημοτικοί υπάλληλοι πραγματοποίησαν πορεία μέσα από τους πεζόδρομους της Μεγάλου Αλεξάνδρου και μοίρασαν ενημερωτικά φυλλάδια στους καταστηματάρχες και τους περαστικούς.

Κοινή ανακοίνωση διαμαρτυρίας ενάντια στην υποβάθμιση του θεσμού της Τοπικής Αυτοδιοίκησης

Τα οικονομικά προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι Δήμοι όλης της Ελλάδος έχουν οξυνθεί λόγω της οικονομικής κρίσης σε τέτοιο βαθμό, ώστε έχουν ξεπεραστεί τα όρια αντοχής τους και απειλείται πλέον η ίδια η ύπαρξή τους.

Οι ανάλγητες πολιτικές αποφάσεις της κυβέρνησης στέλνουν στην ανεργία χιλιάδες συμπολίτες μας, αποδυναμώνουν τις δημοτικές υπηρεσίες, μειώνουν την προσφορά υπηρεσιών προς τους πολίτες, μηδενίζουν την οικονομική και διοικητική αυτοτέλεια των Δήμων, ενώ ταυτόχρονα μειώνουν την αγοραστική δύναμη των δημοτών με καταστροφικές συνέπειες.

Το επιβεβαιώνουν οι ολοένα και πιο πολλές αρμοδιότητες που μεταφέρονται στην Τοπική Αυτοδιοίκηση χωρίς όμως να της προσφέρονται οι απαραίτητοι αντίστοιχοι πόροι (στελέχη και χρήματα), η συνεχής μισθολογική υποβάθμιση των εργαζομένων και η τελευταία καταχρηστική ενέργεια του Υπουργείου Εσωτερικών να θέσει σε διαθεσιμότητα 2000 εργαζομένους χωρίς ενημέρωση ή αξιολόγηση, χωρίς όρους και προϋποθέσεις.

Οι πολιτικές της σκληρής λιτότητας βυθίζουν στην απόγνωση και στην απελπισία αμέτρητους ανθρώπους και οι δηλώσεις των κυβερνητικών παραγόντων περί τοπικής ανάπτυξης, κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας αποδεικνύονται κούφια λόγια χωρίς ουσία και αντίκρισμα.

Οι Διοικήσεις των Δήμων και οι εργαζόμενοι σ’ αυτούς ματώνουν καθημερινά προσφέροντας ποιοτικές υπηρεσίες στους δημότες τους, εξασφαλίζοντας την κοινωνική συνοχή και την ομαλή ζωή και λειτουργία των πόλεων.

Ενώνουμε τις δυνάμεις μας. Υψώνουμε το ανάστημά μας. Δημιουργούμε αγωνιστικό μέτωπο απέναντι στην άδικη πολιτική της κυβέρνησης που καταστρέφει τις ζωές των πολιτών και απειλεί με εξαφάνιση την Τοπική Αυτοδιοίκηση.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(1) Reader Comment

  1. Αραγε δεν έχει ευθύνη ο δήμαρχος Καβάλας για την αποστολή των στοιχείων των 11 δημοτικών υπαλλήλων που τέθηκαν σε διαθεσιμότητα (απόλυση) ή δεν τον βαρύνει η ευθύνη άσκησης μιας πολιτικής που εντάσσεται στη γενικότερη της κυβέρνησης και η οποία στόχο έχει την ανατροπή των εργασιακών σχέσεων, δικαιωμάτων και τελικά βάλλει εναντίον όλων των εργαζομένων τόσο στο δημόσιο όσο και τον ιδιωτικό τομέα;
    Εντύπωση προκαλεί η συμμετοχή του σε εκδήλωση διαμαρτυρίας εργαζομένων! Και ας πούμε ότι εκείνος θέτει εαυτόν στην “αντιπέρα όχθη”, οι εργαζόμενοι δεν αντιλαμβάνονται ότι είναι εκπρόσωπος μιας αντίπαλης άποψης και θέσης;