ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 02 Απριλίου 2013
  • Views120

–  Στο 12% έφθασε  η ανεργία στην Ευρωζώνη, ποσοστό που μεταφράζεται σε 19 εκατομμύρια Ευρωπαίων συνανθρώπων μας χωρίς δουλειά.  Πρωταθλήτρια στην ανεργία η χώρα μας με 26,4% με την Ισπανία  να ακολουθεί (26,3%) και τρίτη την Πορτογαλία (17,5%). Οι αριθμοί είμαι αμείλικτοι και αποδεικνύουν ότι οι εφαρμοζόμενες πολιτικές είναι αναποτελεσματικές.  Πού βρίσκονται οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης;

Πέραν όμως της πολιτικής της Ευρωζώνης, εμείς επιμένουμε να μην διορθώνουμε τα του οίκου μας. Πώς θα μειωθεί η ανεργία στην Ελλάδα όταν ο ιδιωτικός τομέας συνεχίζει να αντιμετωπίζεται εχθρικά; Πότε επιτέλους θα πούμε στο έλληνα άνεργο ότι ο μόνος δρόμος γι’ αυτόν είναι αυτός της ανάπτυξης μέσω της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας;

Ζητούμε:

– Χαμηλή φορολογία με απλό και σταθερό πλαίσιο κανόνων, σταθερό για τουλάχιστον 10 χρόνια.

– Παράκαμψη κάθε γραφειοκρατίας. Ο επιχειρηματίας με την υπογραφή του να αδειοδοτείται αναλαμβάνοντας την ευθύνη ότι τήρησε όλα όσα προβλέπει η νομοθεσία.

– Άμεση μείωση στις ληστρικές εργοδοτικές εισφορές στο ΙΚΑ.

– Άμεση απελευθέρωση σε όλα τα επαγγέλματα. Όποιος έχει τα προσόντα που ορίζει ο νόμος θα μπορεί να ασκεί το επάγγελμα που επιθυμεί.

– Πλήρη ηλεκτρονικοποίηση της σχέσης επιχείρησης – κράτους. Ποτέ κανείς να μην ξαναφήσει τη δουλειά του για την ουρά της εφορίας.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments