ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΑ ΞΑΝΘΗ — 23 Αυγούστου 2012
  • Views171

Στη δημιουργία μιας νέας διμοιρίας ΜΑΤ στην Ξάνθη προχώρησε η Αστυνομική Διεύθυνση Ξάνθης, στο πλαίσιο του γενικότερου σχεδιασμού της επιχείρησης “Ξένιος Ζευς”, προκειμένου να επιτηρείται η λειτουργία του Κέντρου Φύλαξης που έχει δημιουργηθεί στην Αστυνομική Σχολή για τους παράνομους μετανάστες.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του XanthiPress.gr, o ρόλος της παρουσίας της είναι να επιτηρεί και παρεμβαίνει για τις περιπτώσεις που υπάρξει κάποια συμπλοκή μεταξύ των μεταναστών ή ακόμη και εξέγερση, όπως έχει συμβεί στο παρελθόν σε άλλα Κέντρα. Η νέα διμοιρία στελεχώνεται αποκλειστικά από άνδρες της ΑΔ Ξάνθης και δεν έχει σχέσεη με τους αποσπασμένους συνοριακούς φύλακες που έχουν διατεθεί εξαρχής για το σχέδιο “Ξένιος Ζευς” σε όλη τη Θράκη. Παράλληλα, στα συγκεκριμένα καθήκοντα επικουρείται και από δυνάμεις άλλων περιοχών με το ίδιο αντικείμενο.

Παράλληλα με τη Σχολή Αστυνομίας, όπου βρίσκεται η Διμοιρία πλέον , πρόσφατα διατέθηκε και για τα μέτρα ασφαλείας που ελήφθησαν κατά τη διάρκεια της επίσκεψης του Τούρκου Αντιπροέδρου Μπεκήρ Μποζνταγ. Πάντως η σύστασή της έχει αποδυναμώσει, σε κάποιο βαθμό τις υπόλοιπες υποχρεώσεις της Αστυνομίας στην περιοχή, αφού το τελευταίο διάστημα η τοπική Αστυνομική Διεύθυνση έχει επιβαρυνθεί με μια σειρά από νέα καθήκοντα χωρίς την παραμικρή αύξηση στο προσωπικό της.

Υπενθυμίζεται ότι η ΑΔ Ξάνθης διαθέτει σε μόνιμη, βάση από την αρχή της επιχείρησης άνδρες και οχήματα για τη φύλαξη των εγκαταστάσεων ενώ η παρουσία των ανδρών που αποσπάστηκαν και των επικεφαλής τους, έχει δημιουργήσει μια σειρά από επιπρόσθετες υποχρεώσεις.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments