ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 10 Απριλίου 2013
  • Views175

Στις 16 Αυγούστου του 2012 η Δημοκρατική Αριστερά Καβάλας είχε εκδώσει το ακόλουθο δελτίο Τύπου:

«Για τις θέσεις στις διοικήσεις των οργανισμών(προέδρων) και μελών Δ.Σ  η ΔΗ.ΜΑΡ θα πολιτευτεί κινούμενη στον αντίποδα της πρακτικής που κυριαρχούσε σε αντίστοιχες περιπτώσεις στο παρελθόν.

Η καλλιέργεια πελατειακών σχέσεων, η κομματοκρατία, οι υποχωρήσεις σε κομματικές είτε συντεχνιακές λογικές, η εξυπηρέτηση ατομικών βλέψεων έναντι του δημοσίου συμφέροντος, η ευνοιοκρατία, η  αναξιοκρατία, η αδιαφάνεια και η αδιαφορία για λογοδοσία, η ροπή προς την διαφθορά και τα σκάνδαλα, υπήρξαν γνωρίσματα των μεταπολιτευτικών κυβερνήσεων και χαρακτήριζαν με ελάχιστες εξαιρέσεις τη διαδικασία επιλογών και τα πρόσωπα που ασκούσαν κυβερνητικά καθήκοντα. Πρέπει να “γυρίσουμε σελίδα” ως προς αυτές τις πρακτικές. Πρέπει να υπάρξει οριστικό διαζύγιο με τα πρόσωπα που πρωταγωνιστούσαν σε παρόμοιες καταστάσεις.

Στη στελέχωση των θέσεων στον κρατικό μηχανισμό η ΔΗ.ΜΑΡ επιδιώκει να αξιοποιούνται άτομα που τα χαρακτηρίζει πλην της αυτονόητης εργατικότητας, της συνεργασιμότητας και της εντιμότητας, η βαθειά γνώση του αντικειμένου, το οποίο καλούνται να διαχειρίζονται, καθώς και η αποδεδειγμένη ικανότητα διοίκησης υπηρεσιών και ανθρώπων. Με δυο λόγια  πρέπει να επιλέγονται οι αξιολογότεροι, οι καλύτεροι μέσα από συνθήκες αντικειμενικής ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗΣ και πλήρους ΔΙΑΦΑΝΕΙΑΣ.

Και υπάρχουν ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΕΣ διαδικασίες όπου μπορούν να αναδεχθούν οι ΑΡΙΣΤΟΙ αρκεί να το θελήσει και βέβαια να το τολμήσει η παρούσα κυβέρνηση».

Οκτώ μήνες αργότερα η οργάνωση της Δημοκρατικής Αριστεράς στην Καβάλα εκτιμά ότι με την τακτική που επικράτησε μέχρι στιγμής δεν τηρούνται οι διαδικασίες όπως επιθυμούσαμε και πιστεύουμε. Απτό παράδειγμα αποτελούν τα κριτήρια που επικράτησαν κατά τη συγκρότηση νέας διοίκησης στον Οργανισμό Λιμένα Καβάλας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments