ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 16 Ιανουαρίου 2013
  • Views147

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=H6zlTCr8qAg[/tube]

Τα φαινόμενα βίας, η ανεργία και η επόμενη συνεδρίαση του Eurogroup απασχόλησε την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών στο Μέγαρο Μαξίμου που ολοκληρώθηκε μετά τις 20:00 το απόγευμα παρουσία και των υπουργών Οικονομικών και Δημοσίας Τάξεως, κ.κ. Γιάννη Στουρνάρα και Νίκου Δένδια.

Τόσο ο Ευάγγελος Βενιζέλος όσο και ο Φώτης Κουβέλης υποστήριξαν ότι το θέμα της λίστας Λαγκάρντ και η ψηφοφορία της Πέμπτης για τη σύσταση Προκαταρκτικής Επιτροπής δεν συζητήθηκαν στη σύσκεψη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ δήλωσε πως «η αντίδραση της κοινωνίας θα πρέπει να είναι ομόθυμη σε κάθε μορφή βίας» και απηύθυνε κάλεσμα σε όλες τις πολιτικές δυνάμεις να συζητήσουν προκειμένου να αντιμετωπιστούν τα φαινόμενα αυτά. Επιπλέον ο Ευάγγελος Βενιζέλος σημείωσε ότι στη συνάντηση των πολιτικών αρχηγών συζητήθηκαν και όλες οι τελευταίες οικονομικές εξελίξεις. «Στόχος είναι η ανάσχεση της ύφεσης και της ανεργίας. Είναι θέμα εθνικής στρατηγικής».

Όσον αφορά στο θέμα της λίστας Λαγκάρντ και τα όσα ανέφερε στο υπόμνημα του ο Ι.Διώτης ο Ευάγγελος Βενιζέλος έκανε λόγο για «ωμή σκευωρία» και σημείωσε ότι την Πέμπτη κατά την ομιλία του στη Βουλή θα έχει να πει πολλά περισσότερα. «Τα γεγονότα μιλούν από μόνα τους. Ο θεός αγαπά τον κλέφτη. Αγαπά και τον νοικοκύρη» ανέφερε ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

«Την συνάντηση μας απασχόλησε το θέμα της βίας. Και για τη βία πρέπει σύσσωμες οι πολιτικές δυνάμεις να σηκώσουν ένα οχυρό απέναντι σε αυτούς που θέλουν να υπονομεύσουν την ομαλότητα και να επιτίθενται στην κοινωνία» είπε ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ.

Παράλληλα ανέφερε ότι συζητήθηκαν θέματα οικονομίας και το απαιτούμενο δίχτυ κοινωνικής προστασίας. «Το θέμα της δόσης έχει κλείσει» απάντησε ο Φώτης Κουβέλης σε ερώτηση για την επόμενη δόση του ελληνικού προγράμματος.

Αναφορικά με τη λίστα Λαγκάρντ ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ παρέπεμψε στη Βουλή. «Δεν κάναμε καμία πρόταση ούτε εδώ ούτε στη Βουλή. Επιμένω το πως θα στηθούν οι κάλπες το πως θα γίνει η ψηφοφορία είναι αποκλειστική αρμοδιότητα της διάσκεψης των προέδρων της Βουλής και τελικά της ολομέλειας» υπογράμμισε ο Φώτης Κουβέλης.

«Ενημέρωσα απόψε τους πολιτικούς αρχηγούς κατ’ αρχήν σχετικά με τα τελευταία κρούσματα βίας και για τις μεγάλες προσπάθειες που γίνονται για την εμπέδωση της δημόσιας ασφάλειας στη χώρα. Και θα ήθελα να καταστήσω ξεκάθαρο ότι η ανομία από οποιονδήποτε και εάν προέρχεται δεν πρόκειται να γίνει ανεκτή» είπε εξερχόμενος του Μεγάρου Μαξίμου ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, Νίκος Δένδιας.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments