• Views243

Θετικά χαρακτηρίζει τα αποτελέσματα των συναντήσεων στην Αθήνα ο Περιφερειάρχης Άρης Γιαννακίδης, ο οποίος βρέθηκε την Παρασκευή στην ΠΕ Ξάνθης και έκανε δηλώσεις για το θέμα.

Το γεγονός ότι η υπόθεση θα συζητηθεί την άνοιξη και όχι στις 6-2 εκτιμάται ως κομβικό γεγονός για την επίλυση του προηβλήματος από τον Άρη Γιαννακίδη. «Όλη θεσμική κοινωνία της Ξάνθης βρέθηκε στην Αθήνα και ενημέρωσε μια σειρά από Υπουργεία, ανέφερε ο Περιφερειάρχης, που χαρακτήρισε το έργο, ως το μεγαλύτερο αρδευτικό που έχει γίνει ποτέ και θα δώσει νερό για τα επόμενα 40-50 χρόνια.

Tο σχέδιο διαχείρισης υδάτων συμβατό με το έργο

Ειδικότερα στη συνάντηση στο ΥΠΕΚΑ, «αυτό που διαπιστώσαμε είναι η συμβατότητα του σχεδίου διαχείρισης υδάτων της Περιφέρειας με το έργο της υλοποίησης του αρδευτικού» είπε και πρόσθεσε ότι μέχρι τη συζήτηση του θέματος, θα έχει ξεπεραστεί το πρόβλημα που υπάρχει στο Συμβούλιο της Επικρατείας και θα ξεμπλοκαριστεί το έργο.

Σύμφωνα με τον Άρη Γιαννακίδη, επικεφαλής της προσπάθειας ήταν ο Αλέξανδρος Κοντός, ο οποίος ως Υπουργός είχε εγγράψει 181 εκατομμύρια ευρώ, έργα, στην περιοχή της Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, από τα οποία, ελάχιστα έχουν υλοποιηθεί (περί τα 20 εκατομμύρια) ευρώ κάνοντας λόγο για διακομματικό διαχρονικό εμπαιγμό, που ελπίζει ότι θα αποκατασταθεί στο μέλλον. Εξάλλου ανέφερε ότι ένα από τα έργα αυτά αφορά στο φράγματα του Ιάσμου, ύψους 50 εκατομμυρίων ευρώ, γεγονός που δείχνει ότι δεν είχε στοχεύσει μόνο στην Ξάνθη, τότε.

«Το επιμύθιο της επίσκεψης στην Αθήνα είναι η θεσμική μας συμπόρευση» είπε ο Περιφερειάρχης ΑΜΘ, συμπληρώνοντας ότι ο ίδιος θα κάνει κάθε τι δυνατό για να πραγματοποιηθεί το έργο.

Μαθήματα ελληνικών για τους μετανάστες με πρόταση ΣΥΡΙΖΑ. Ευχαριστούν το Διοικητή του Κέντρου

 

Στο Κέντρο Φύλαξης Μεταναστών της Ξάνθης, βρέθηκε αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ, όπως αναφέρεται σε σχετική ανάρτηση στο xanthileft. Οι επιτελείς του κόμματος αναφέρουν ότι «μαζί με τον βουλευτή Ζεϊμπέκ Χουσεΐν βρέθηκαν πάλι χθες στο Κέντρο κράτησης των μεταναστών, μεταφέροντας την αλληλεγγύη των πολιτών της Ξάνθης, με πολλά ρούχα. Επίσης από την επόμενη εβδομάδα θα αρχίσουν και τα μαθήματα ελληνικής γλώσσας για τους κρατουμένους, μετά από πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, από εθελοντές εκπαιδευτικούς.
Ιδιαίτερα ευχαριστούμε τον διοικητή του Κέντρου για την άριστη συνεργασία.
Και συνεχίζουμε…»

Ο Τίμιος Σταυρός την Τρίτη στην Ξάνθη

 

Την αποστολή του Τιμίου Σταυρού από το Πατριαρχείο των Ιεροσολύμων στην Θράκη, ζήτησε με ενέργειές της η Ιερά Μητρόπολη Ξάνθης.

Τον Τίμιο Σταυρό θα συνοδεύσει στην Ξάνθη ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Καπιτωλιάδος κ. Ησύχιος. Η επίσημη υποδοχή Του θα γίνει στην κεντρική πλατεία της πόλης την Τρίτη 5 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 17:30.

Ο Τίμιος Σταυρός θα παραμείνει στην πόλη μέχρι και την Κυριακή 10 Φεβρουαρίου και θα μεταφερθεί και σε οικισμούς της επαρχίας προς αγιασμό των πιστών, αναφέρει η ΙΜ Ξάνθης

Θετικός ο Δήμος Ξάνθης σε διαδικτυακή προβολή του Καρναβαλιού στη Βουλγαρία

 

Συνέχεια στο θέμα με την προβολή του Καρναβαλιού Ξάνθης στη Βουλγαρία, που αναδείχτηκε μέσα από το XanthiPress.gr, δίνει ο Πρόεδρος του Κέντρου Πολιτισμού Μανώλης Φανουράκης, σε δηλώσεις του για το θέμα, ενώ ο επιχειρηματίας από την Καβάλα, Ηλίας Κουμουλίδης, εξηγεί τους λόγους που οι ξενοδόχοι της γειτονικής πόλης προτείνουν ενδυνάμωση της προβολή των ΘΛΕ στη Βουλγαρία.
“Η ανάγκη που υπάρχει είναι οι εκδηλώσεις που γίνονται στην Ξάνθη να γίνονται έγκαιρα γνωστές στην αγγλική γλώσσα στη σελίδα του διαδικτύου, αν όχι στη Βουλγαρική, για να μπορούμε να το προβάλλουμε και να κερδίζουν οι ξενοδόχοι τόσο στην Καβάλα, όσο φυσικά και στην Ξάνθη αλλά και η τοπική αγορά.” αναφέρει ο ιδιοκτήτης Ξενοδοχείου Ηλίας Κουμουλίδης που ζητά να υπάρχει διαρκής ενημέρωση στην ιστοσελίδα του Δήμου, σε άλλες γλώσσες.  “Οι διανυκτερεύσεις στην περιοχή της Καβάλας, την περίοδο του Καρναβαλιού είναι πολλές, κυρίως επειδή γεμίζουν τα ξενοδοχεία της Ξάνθης, και κατευθύνονται τόσο στην Καβάλα όσο και στην Κεραμωτή. Παλαιότερα υπήρχαν Έλληνες αλλά πλέον ο αριθμός τους μειώνεται και οι επισκέπτες  είναι, κυρίως, Βαλκάνιοι.”

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Θόδωρος

(0) Readers Comments