ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 31 Μαρτίου 2013
  • Views154

Διαψεύδει κατηγορηματικά, με δήλωσή του, ο υπουργός Εργασίας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Ασφάλισης Γιάννης Βρούτσης, δημοσιεύματα σύμφωνα με τα οποία η τρόικα έθεσε θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων σε άτομα κάτω των 60 ετών.

Ο κ. Βρούτσης επισημαίνει πως η κυβέρνηση ουδέποτε θα έκανε αποδεκτό ένα τέτοιο αίτημα.

«Ουδέποτε μου ετέθη από την τρόικα και πολύ περισσότερο δεν απασχόλησε την κυβέρνηση, θέμα αναστολής της καταβολής συντάξεων ή αντικατάστασής τους σε δικαιούχους κάτω των 60 ετών» δήλωσε ο υπουργός Εργασίας και τόνισε ότι «σε κάθε περίπτωση τέτοιο αίτημα δεν θα γινόταν αποδεκτό».

Σύμφωνα με την εφημερίδα Πρώτο Θέμα, το θέμα τέθηκε από την τρόικα στη διάρκεια κλειστής σύσκεψης, παρουσία της τεχνοκρατικής ομάδας του υπουργείου Οικονομικών, σχετικά με τη διαφαινόμενη «τρύπα» στον κρατικό προϋπολογισμό για το 2013.

Οι εκπρόσωποι των δανειστών άφησαν να εννοηθεί ότι αν η ελληνική πλευρά δεν προχωρήσει με τη συρρίκνωση του δημόσιου τομέα, θα πρέπει να υπάρξει αξιολόγηση στο θέμα των συνταξιούχων, όπου μπορούν να γίνουν «σοβαρές περικοπές».

«Ή κάνετε κάτι με τους δημοσίους υπαλλήλους ή να δείτε το θέμα των συνταξιοδοτούμενων κάτω από τα 60» φέρεται να ειπώθηκε στη σύσκεψη.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments