ΚΟΣΜΟΣ ΤΕΧΝΟΛΟΓΙΑ — 08 Ιουνίου 2013
  • Views215

Να καθησυχάσει τους Αμερικανούς επιχείρησε ο Μπαράκ Ομπάμα, μετά το σάλο που προέκυψε από την αποκάλυψη τουπρογράμματος παρακολούθησης των τηλεπικοινωνιών και των μεγάλων εταιρειών του Ίντερνετ από τις μυστικές υπηρεσίες.

«Κανείς δεν ακούει» δήλωσε ο αμερικανός πρόεδρος, παρεμβαίνοντας για δεύτερη φορά αφότου ήρθε στο φως η υπόθεση από τον αμερικανικό Τύπο.

Ο Ομπάμα έκρινε απολύτως αναγκαίο να υπάρξει κάποιος συμβιβασμός μεταξύ της ασφάλειας και της προστασίας της ιδιωτικής ζωής, καθώς η χώρα εξακολουθεί να απειλείται από επιθέσεις.

Μιλώντας σε δημοσιογράφους κατά την επίσκεψή του στη Silicon Valley της Καλιφόρνιας, υπερασπίστηκε τα κυβερνητικά προγράμματα για την παρακολούθηση της δραστηριότητας των Αμερικανών στο τηλέφωνο ή στο διαδίκτυο, επιμένοντας ότι συνοδεύονται από εγγυήσεις για την προστασία των πολιτών από καταχρήσεις.

“Κανείς δεν ακούει τα τηλεφωνήματά σας. Το πρόγραμμα δεν αφορά αυτό το πράγμα”, τόνισε.

Υπενθυμίζεται ότι η Washington Post αποκάλυψε την Πέμπτη ότι οι ομοσπονδιακές αρχές και η μυστική υπηρεσία εσωτερικής ασφάλειας NSA παρακολουθούν τους διακομιστές πολλών μεγάλων εταιρειών, όπως των Google, Apple και Facebook, με σκοπό να έχουν πρόσβαση σε φωτογραφίες, μηνύματα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου και άλλα αρχεία που θα επιτρέπουν στους αναλυτές να εντοπίζουν τις κινήσεις και τις επαφές των προσώπων που τους ενδιαφέρουν.

Ανησυχεί η  Ευρώπη

Η Ευρωπαϊκή Ένωση εξέφρασε την ανησυχία της για την αποκάλυψη ότι οι αμερικανικές μυστικές υπηρεσίες παρακολουθούν τις τηλεφωνικές επικοινωνίες των Αμερικανών και σκοπεύει να ζητήσει από την Ουάσινγκτον να της παράσχει περισσότερες πληροφορίες για την υπόθεση αυτή.

“Είδαμε τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκαν στον Τύπο. Φυσικά ανησυχούμε γι τις πιθανές συνέπειες για την ιδιωτική ζωή των Ευρωπαίων πολιτών”, δήλωσε η Επίτροπος Εσωτερικών Υποθέσεων Σεσίλια Μάλμστρεμ μετά τη λήξη της συνόδου των υπουργών Εσωτερικών της ΕΕ στο Λουξεμβούργο.

“Ωστόσο, είναι ακόμη πολύ νωρίς για να εξάγουμε συμπεράσματα. Χρειαζόμαστε περισσότερα στοιχεία και θα επικοινωνήσουμε με τους Αμερικανούς ομολόγους μας για να πάρουμε περισσότερες πληροφορίες”, συμπλήρωσε.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments