ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΠΑΓΓΑΙΟ — 10 Δεκεμβρίου 2012
  • Views296

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=DPKLfSu2Qmg[/tube]

Θρήνος, συντριβή, οδύνη. Αυτά τα συναισθήματα συνεχίζουν να κυριαρχούν στο πανελλήνιο για την τραγωδία που συγκλόνισε, το πρωί του Σαββάτου, την Μεσορόπη. Η μνήμη των 3 ανήλικων αγγέλων που κάηκαν ζωντανοί μέσα στο ίδιο σπίτι από την ξυλόσομπα που χρησιμοποιείτο για την θέρμανσή τους δύσκολα αναμένεται να ξεχαστεί, με τους τραγικούς γονείς και τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας, τα οποία επέζησαν της καταστροφής, να τραβούν πλέον τον δικό τους Γολγοθά, προσπαθώντας να ξεχάσουν και να κοιτάξουν μπροστά. Όσο μπροστά, βέβαια, μπορούν να κοιτάξουν έχοντας χάσει με τόσο άδοξο και φριχτό τρόπο 3 αθώα μικρά αγοράκια.

Μέσα από αυτή την τραγωδία, όμως, προκύπτει και μια άλλη παράμετρος που δύσκολα μπορεί να παραβλεφθεί. Το γεγονός ότι η άτυχη οικογένεια αναγκάστηκε να αγοράσει ξυλόσομπες για να θερμανθεί εξαιτίας της ιδιαίτερα αυξημένης τιμής του πετρελαίου θέρμανσης μπορεί, σε συνδυασμό και με άλλους παράγοντες, να απέβη μοιραίο για τα 3 μικρά αγοράκια, ωστόσο ουδείς μπορεί να εγγυηθεί με σιγουριά ότι τέτοιου είδους περιστατικά δεν θα κάνουν την επανεμφάνισή τους μέσα στον χειμώνα, δεδομένου ότι όλο και περισσότεροι καταναλωτές έχουν στραφεί στις ξυλόσομπες, γυρνώντας την πλάτη στο πετρέλαιο θέρμανσης. Και όλα αυτά την στιγμή που και τα προηγούμενα χρόνια η πυροσβεστική υπηρεσία Ελευθερούπολης αντιμετωπίζει περίπου 20 περιστατικά φωτιάς η οποία προκύπτει από ξυλόσομπες.

Είναι θύματα της κρίσης, λέει η Washington Post

Εκτενέστατο ρεπορτάζ για το συγκλονιστικό γεγονός δημοσίευσε η εφημερίδα Washington Post και μάλιστα με τίτλο: «Τρία αδέρφια νεκρά σε μία τραγωδία που σχετίζεται με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα».

Η εφημερίδα αφού αναφέρει αναλυτικά τα γεγονότα που οδήγησαν στο δράμα αναφέρει ότι οι παππούδες των παιδιών είχαν θέρμανση αλλά δεν μπορούσαν να πάρουν πετρέλαιο με αποτέλεσμα να στραφούν στη ξυλόσομπα. Μάλιστα το ρεπορτάζ μεταδίδει δηλώσεις κατοίκων που λένε ότι οι περισσότεροι στρέφονται πλέον σε τέτοιες λύσεις λόγω της οικονομικής κρίσης.

Ο Αμερικανός δημοσιογράφος συνεχίζει με τη δημοσίευση στοιχείων για την τιμή του πετρελαίου και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι ελληνικές οικογένειες.

Και κλείνει αναφέροντας ότι σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων τα παιδάκια θα ζούσαν ακόμα αν η οικογένεια χρησιμοποιούσε τα καλοριφέρ ενώ πολλοί αναρωτιούνται αν αυτό θα είναι το μοναδικό τραγικό περιστατικό αυτού του χειμώνα.

Η είδηση πάντως συγκλόνισε ολόκληρο τον κόσμο και σχετικά ρεπορτάζ έπαιξαν σε όλα τα μεγάλα δίκτυα, από ΗΠΑ και Κίνα, μέχρι Ινδία και Νέα Ζηλανδία.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments