ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΚΑΒΑΛΑ — 27 Ιουλίου 2012
  • Views531

Αντί να ηρεμούν τα πράγματα μεταξύ του δήμου Καβάλας και του Οργανισμού Λιμένος Καβάλας όσον αφορά τις κόντρες για την διαχείριση του εμπορικού λιμανιού “Φίλιππος Β”, τα πάντα δείχνουν ότι η κατάσταση ξεφεύγει από τον έλεγχο. Μετά τις απανωτές επιστολές των εργαζομένων στον ΟΛΚ, αλλά και του ίδιου του προέδρου του ΟΛΚ κ. Αδάμ Κοσμίδη, με τις οποίες αφενός κατατέθηκαν οι προτάσεις του οργανισμού για την χρήση του εμπορικού λιμανιού, αφετέρου εξαπολύθηκε επίθεση κατά των κ. Σιμιτσή και Τσατσούλη για τα όσα ανέφεραν προ ημερών για το λιμάνι, ο δήμος Καβάλας αρνήθηκε την πρόταση που κατέθεσε ο κ. Κοσμίδης, σε μια σαφή προσπάθεια να αποδείξει ότι αυτός είναι το “αφεντικό” και ότι βρίσκεται σε “θέση ισχύος”, ενώ παράλληλα κάλεσε τον Ο.Λ.Κ. και το υπουργείο Ναυτιλίας να πάρουν πίσω την απόφαση της ανάκλησης της απαλλοτρίωσης.

Σε σχετική ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο τύπου της δημαρχίας, αναφέρεται χαρακτηριστικά ότι:

Ο δήμαρχος Κωστής Σιμιτσής με αφορμή την πρόσφατη ανακοίνωση της διοίκησης του Οργανισμού Λιμένα Καβάλας Α.Ε. έκανε την ακόλουθη δήλωση:

«1) Η πλειοψηφία της διοίκησης του ΟΛΚ κακώς καλύπτει τους μεμονωμένους υπαλλήλους που εμφανίστηκαν ξαφνικά πίσω από την ανωνυμία ενός «Συλλόγου Εργαζομένων στον ΟΛΚ» (υφίσταται άραγε;). Θα έπρεπε πρώτα και κύρια να αποδοκιμάσει εκφράσεις με τις οποίες λοιδορείται ο Δήμος ότι επιχειρεί  «να βάλει χέρι στο ταμείο του ΟΛΚ».

2) Ο Δήμος Καβάλας ανησυχεί εύλογα, όπως και όλη η κοινωνία της περιοχής, για τη μείωση της χερσαίας ζώνης του εμπορικού λιμανιού «Φίλιππος Β΄». Η μείωση κατά 56 στρέμματα έγινε χωρίς μελέτη, χωρίς τη σύμφωνη γνώμη του ΤΕΕ, του ΓΕΩΤΕΕ, του επιχειρηματικού κόσμου και χωρίς να ακουστεί η άποψη του ιδιοκτήτη του ακινήτου σε βάρος του οποίου έγινε η απαλλοτρίωση. Όταν τίθεται προς διαβούλευση η παραμικρή ενέργεια του Δήμου, πώς είναι δυνατό η διοίκηση του ΟΛΚ και ο τότε υπουργός Χάρης Παμπούκης να αυθαιρετούν με τέτοιο τρόπο για ένα τόσο σημαντικό ζήτημα;

3) Η πρόταση της πλειοψηφίας της διοίκησης του ΟΛΚ να εξαγοράσει τα 56 στρέμματα υπονομεύει τη λογική βάσει της οποίας είχε ανακαλέσει την απαλλοτρίωσή τους. Τελικά τα χρειάζεται, ναι ή όχι; Εμείς (δηλαδή οι φορείς της πόλης και ομόφωνα το Δημοτικό Συμβούλιο) λέμε ότι τα 56 στρέμματα είναι αναγκαία για ένα σωστό και λειτουργικό λιμάνι. Το ίδιο, αντιφατικά, ισχυρίζεται και ο ΟΛΚ. Άρα η λύση είναι μια και μοναδική: να πάρει πίσω την απόφασή του ο ΟΛΚ, ώστε η απαλλοτρίωση να αφορά 74 και όχι μόνο 18 στρέμματα. Η λύση είναι δίκαιη, αφού την τιμή θα την καθορίσει το δικαστήριο και εν προκειμένω το Εφετείο. Κάθε άλλη ιδέα είναι εκ του πονηρού και επικίνδυνη, αφού μπορεί να οδηγήσει και τις δύο πλευρές στα δικαστήρια κατηγορούμενες για απιστία σε βάρος του Δήμου ή του Δημοσίου, αντίστοιχα».

Για το ίδιο θέμα, πάντως, μίλησε στην εκπομπή του ENA CHANNEL ΑΝΑΛΥΤΗΣ ο πρόεδρος του επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης, ο οποίος αφού καυτηρίασε την στάση των εργαζόμενων στον ΟΛΚ, τόνισε ότι έχει ήδη ξεκινήσει πρωτοβουλία για συνάντηση μεταξύ των αρμοδίων φορέων ώστε να βρεθεί η χρυσή τομή και να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Ακούστε τι δήλωσε ο πρόεδρος του Επιμελητηρίου Καβάλας Άγγελος Τσατσούλης

[mp3_embed playlst=”http://videotex.gr/ixoi_analitis/26_07/ANALITIS_TSATSOULIS_26_07.mp3″ colors=”#900345″ id=”1″ nums=”1″]

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments