ΕΠΙΚΑΙΡΑ ΘΑΣΟΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ — 10 Απριλίου 2012
  • Views130

[tube]http://www.youtube.com/watch?v=1QKe7YlEGvk[/tube]

Άρχισε από τα μεσάνυχτα η 48ωρη απεργία της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας (ΠΝΟ) με βάση της απόφαση που έλαβαν οι συνδικαλιστικοί εκπρόσωποι των ναυτεργατών, μετά τη συνάντηση που είχαν στα γραφεία της Ομοσπονδίας, χωρίς μάλιστα να προχωρήσουν καν σε κανονική συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της Ομοσπονδίας, η οποία, όπως έκριναν, δεν είχε κανένα νέο στοιχείο να εξετάσει το οποίο θα μπορούσε να μεταβάλλει την απόφασή τους. Στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής, η οποία πραγματοποιήθηκε με στόχο να εξεταστούν οι νέες βελτιωμένες προτάσεις του υπουργείου Ανάπτυξης, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας, αποφασίστηκε να προχωρήσουν κανονικά οι ναυτεργάτες στην απεργιακή κινητοποίηση με ψήφους 14 – 1.

Η απόφαση των ναυτεργατικών σωματείων να προχωρήσουν τελικά σε 48ωρη απεργία Μεγάλη Τρίτη και Μεγάλη Τετάρτη προκάλεσε την έντονη αντίδραση της Άννας Διαμαντοπούλου, η οποία με νέα γραπτή δήλωση κατηγόρησε και πάλι το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδος για προεκλογικές σκοπιμότητες. Παράλληλα δήλωσε ότι δεν τίθεται πλέον θέμα προτάσεων επί των αιτημάτων τονίζοντας ότι οι προσπάθειες της κυβέρνησης να κρατήσει ανοιχτό το δίαυλο του διαλόγου ήταν συνεχείς.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος δήλωσε ότι «κόμματα κινούν για καθαρά πολιτικούς λόγους, τα νήματα μιας απεργίας που πλήττει τους ίδιους τους πολίτες, τον τουρισμό, την οικονομία πολλών περιοχών της χώρας, την εικόνα της χώρας», δείχνοντας κυρίως προς την πλευρά του ΚΚΕ, άλλα έστρεψε και τα πυρά του κατά της ΝΔ λέγοντας:

Υπάρχουν και άλλα κόμματα και μεταξύ αυτών κόμμα που επιδιώκει να κυβερνήσει τον τόπο και μάλιστα αυτοδύναμα και αντί να πάρει σαφή υπεύθυνη στάση και το πολιτικό κόστος που αυτή συνεπάγεται, δείχνει μια αντιφατική συμπεριφορά που ενθαρρύνει την απεργία και οδηγεί στο αδιέξοδο.

Η έμμεση αλλά σαφής αναφορά του κ. Βενιζέλου στη στάση της ΝΔ, προκάλεσε την αντίδραση του Γιάννη Μιχελάκη.

Ο κ. Βενιζέλος ή έχει χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα ή σκόπιμα διαστρεβλώνει τις θέσεις της Νέας Δημοκρατίας. Γιατί δεν μπορεί να μην έχει ακούσει τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, αλλά και τα στελέχη του κόμματος για την σφοδρή αντίθεσή μας στην απεργία της ΠΝΟ. Η διαστρέβλωση και η παραπληροφόρηση δεν θα τον σώσουν.

Σφοδρή επίθεση σε όσους υποστηρίζουν να μην ενταχθεί ο Οίκο Ναυτού στον ΕΟΠΥΥ εξαπέλυσε από τη Βουλή ο υπουργός Υγείας Ανδρέας Λοβέρδος. Τόνισε πως είναι ένας οργανισμός που έχει υπερβεί κατά 100 εκ. ευρώ το 2011 την φαρμακευτική δαπάνη και έχει 15 χρόνια να κάνει ισολογισμό.

Εκκληση στους ναυτεργάτες να σταματήσουν την απεργία τους έκανε και ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, σημειώνοντας ότι δεν πρέπει να επικρατήσουν οι συντεχνιακές λογικές και οι εγωιστικές συμπεριφορές. Οπως είπε χαρακτηριστικά «κάθε ώρα απεργίας θα είναι και μια σφαίρα στην καρδιά της χώρας»

Την ίδια ώρα δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο πολιτικής επιστράτευσης της ΠΝΟ ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης Δημήτρης Ρέππας μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ. Χαρακτηριστικά, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι:

Η πολιτεία δεν είναι ανοχύρωτη και η κοινωνία δεν είναι απροστάτευτη, αν χρειαστεί να λάβει μέτρα θα το κάνει. Δεν πρέπει να αποκλείσουμε πολιτική επιστράτευση, πρέπει να το κάνει η κυβέρνηση

Και όλα αυτά την στιγμή που η οικονομία και ο τουρισμός δέχονται ένα ακόμα σοβαρότατο πλήγμα σε πανελλαδικό επίπεδο. Πλήγμα από το οποίο δεν δείχνει να ξεφεύγει και το νησί της Θάσου.

Print Friendly

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

“Ομάδα Γονεών” ΤΕΒΑ

Οκτώβριος 25, 2016

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments