ΠΑΓΓΑΙΟ — 29 Απριλίου 2013
  • Views172

Το παρακάτω ψήφισμα κατατέθηκε απο την Λαική Συσπείρωση Παγγαίου στο Δημοτικό Συμβούλιο της Πέμτης 24-4 και θα συζητηθεί στο επόμενο συμβούλιο.

  Καταδικάζουμε τη δολοφονική επίθεση που δέχτηκαν μετανάστες, εργάτες γης, από μεγαλοϊδιοκτήτες γης και επιστάτες, στη Μανωλάδα Ηλείας, επειδή διεκδικούσαν το αυτονόητο, την καταβολή των δεδουλευμένων τους, με αποτέλεσμα να υπάρχουν δεκάδες τραυματίες, εκ των οποίων τέσσερις σε σοβαρή κατάσταση. Δεν είναι η πρώτη φορά που ένα τέτοιο γεγονός συμβαίνει στη συγκεκριμένη περιοχή.

 Η κυβέρνηση και οι τοπικές αρχές έχουν βαρύτατες ευθύνες για το σύγχρονο δουλεμπόριο και τις απάνθρωπες συνθήκες εργασίας των μεταναστών εργατών, που οδηγούν σε φαινόμενα όπως η τελευταία εγκληματική επίθεση σε βάρος τους.

Το συγκεκριμένο γεγονός, όπου μεγαλοαφεντικά με τους μπράβους τους επιτίθενται σε εργάτες που διεκδικούν τα δικαιώματά τους, παραπέμπει σε άλλες εποχές και επιβεβαιώνει ότι η βαρβαρότητα είναι συνώνυμο του καπιταλισμού.

Οι μετανάστες εργάτες γης εργάζονται χωρίς κανένα μέτρο προστασίας και χωρίς ασφάλιση, με έλλειψη κάθε μέτρου υγιεινής. Στην τυφλή βία των τσιφλικάδων και των μπράβων τους, στα σύγχρονα εργατικά κάτεργα που έχουν στηθεί στη Μανωλάδα, και αλλού η κυβέρνηση έχει μεγάλη ευθύνη. Οι εγκληματικές ενέργειες και η τρομοκρατία των αφεντικών στη Μανωλάδα ακουμπάνε στην προσπάθεια της κυβέρνησης να καταργήσει το δικαίωμα στην απεργία, ακουμπάνε στις πρακτικές τρομοκρατίας ενάντια στους εργαζόμενους που διεκδικούν το δίκιο τους.. Αν δε σηκώσουμε κεφάλι δε θα αργήσει να έρθει και η σειρά όλων όσοι δίνουν ανοχή στην εργοδοτική τρομοκρατία και στο ρατσισμό.

Στην περιοχή μας γινόμαστε μάρτυρες κάθε χρόνο μιας απάνθρωπης  κατάστασης όπου μετανάστες εργάτες γης,  την εποχή της συγκομιδής, ζουν με τις οικογένειές τους  σε άθλιες συνθήκες σε αντίσκηνα μέσα στο κρύο και τη βροχή χωρίς φως, νερό, με έλλειψη κάθε μέτρου υγιεινής

Ζητάμε από τον Δήμο να δώσει προσωρινή λύση στο πρόβλημα στέγασης των εργατών γης με την παραχώρηση δημοτικών χώρων για την εγκατάσταση των μεταναστών έχοντας εξασφαλίσει στους συγκεκριμένους χώρους φώς ,νερό και την εγκατάσταση των απαραίτητων χημικών τουαλετών. Επίσης  να υπάρχει πλήρης  ιατρική κάλυψη των εργατών μέσα από τις δημόσιες δομές υγείας και πρόνοιας.

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments