ΚΑΒΑΛΑ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views287

Οι  νέες εξελίξεις πουν αφορούν την Ανώτατη Εκπαίδευση με το λεγόμενο σχέδιο «Αθηνά 3» δεν αλλοιώνουν καθόλου τον αντιδραστικό χαρακτήρα των αλλαγών αυτών. Η κατεύθυνση ήταν, είναι και θα είναι ξεκάθαρη. Είναι το αποτέλεσμα της «σύνδεσης της Ανώτατης Εκπαίδευσης με την αγορά εργασίας» δηλαδή με την κερδοφορία των μονοπωλιακών ομίλων, όχι για Ανώτατη Εκπαίδευση που θα υπηρετεί τις ανάγκες του λαού. Αυτές οι αλλαγές μόνο πρόχειρες και επιπόλαιες δεν είναι.

Είναι υποκρισία από την μεριά του Πρύτανη και μερίδας της Συγκλήτου του ΤΕΙ Καβάλας οι πανηγυρισμοί περί διατήρησης «θυλάκων αριστείας». Δεν υπάρχουν θύλακες αριστείας με ελάχιστους σπουδαστές να δικαιούνται δωρεάν σίτιση και ακόμα λιγότερους στέγαση. Με τις λίστες αναμονής στα εργαστήρια να παραμένουν, ενώ πολλές φορές περισσότεροι από 70 άτομα είναι πάνω από μια μηχανή ή έναν υπολογιστή. Κανένα θύλακα αριστείας δεν διατηρούν τα αυτόνομα μεταπτυχιακά αφού για αυτούς είναι μόνο πηγή εσόδων.

Είναι ντροπή και πρόκληση να μιλούν για «ενίσχυση επαγγελματικών δικαιωμάτων». Προϋπόθεση για την ισχύει οποιουδήποτε δικαιώματος στην εργασία είναι η υπογραφή και η τήρηση Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας. Είναι γνωστό ότι ο μόνος νόμος και διάταγμα που ισχύει στην «αγορά εργασίας» είναι ο νόμος της κερδοφορίας του κεφαλαίου. Τολμούν να μιλούν για επαγγελματικά δικαιώματα την ώρα που η ανεργία θερίζει στους νέους, οδηγώντας τους στην απόγνωση.

Το ΚΚΕ και η ΚΝΕ καλεί τους σπουδαστές να κλιμακώσουν την πάλη τους. Να μην κάνουν πίσω στις απειλές της τρικομματικής κυβέρνησης και του Πρύτανη. Να οργανωθούν για αγώνα διαρκείας. Να ενώσουν τις δυνάμεις τους με την εργατική τάξη και τα λαϊκά στρώματα γιατί η υπόθεση της Παιδείας είναι υπόθεση όλου του λαού. Να δώσουν στον αγώνα τους κατεύθυνση για μια Ανώτατη Εκπαίδευση στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών που απαιτεί κοινωνικοποιημένα μέσα παραγωγής, κεντρικό σχεδιασμό και εργατικό έλεγχο.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments