ΚΑΒΑΛΑ — 11 Φεβρουαρίου 2013
  • Views162

«Στην τελευταία συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Καβάλας (07/02/2013) ανακοινώθηκε από τα παρόντα μέλη της άτυπης συντονιστικής επιτροπής φορέων η διοργάνωση πανκαβαλιώτικου συλλαλητηρίου στις 11 ή στις 13 Φεβρουαρίου 2013. Το Δημοτικό Συμβούλιο αποφάσισε να συμμετάσχει σε αυτό αναγνωρίζοντας τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που περνάει η τοπική κοινωνία μας. Στο πλαίσιο αυτό και για την καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, που τελικά ανακοινώθηκε ότι θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 13 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 18.00 στην πλατεία Ελευθερίας. Σας προσκαλούμε σε  συνάντηση εργασίας  αύριο Σάββατο 9 Φεβρουαρίου 2013 και ώρα 12.00 το μεσημέρι στο Δημαρχείο»
Αυτή ήταν η πρόσκληση του κ. Δημάρχου προς τους φορείς.

Αντί όμως να συζητηθεί η καλύτερη οργάνωση του συλλαλητηρίου, αποφασίστηκε η ακύρωση του.
Αυτοί που αποφάσισαν με τον κ. Δήμαρχο  να την ακύρωση του συλλαλητηρίου, ήταν οι μνημονιακοί Βουλευτές, οι μνημονιακοί Αντιπεριφεριάρχες, οι μνημονιακοί Δήμαρχοι και άλλες λοιπές θλιβερές μνημονιακές δυνάμεις που με τόσο ζήλο και σπουδή συγκέντρωσε  ο κ.Δήμαρχος στη σύσκεψη του. Προκύπτουν  λοιπόν τα εξής ερωτήματα:

  • Πού γράψατε κ. Δήμαρχε την ομόφωνη απόφαση του δημοτικού συμβουλίου;
  • Πώς αισθάνεστε κ. Δημοτικοί Σύμβουλοι μετά από το μεγαλοπρεπές άδειασμα που υποστήκατε από τον κ. Δήμαρχο;
  • Πώς νιώθει η Δημοκρατία και οι δημοκρατικές λειτουργίες στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου;
  • Όσοι συμφώνησαν για την ματαίωση του συλλαλητηρίου, είχαν επίγνωση ότι συμμετείχαν σε μία άνευ προηγουμένου αντιδημοκρατική εκτροπή;

Υπάρχει μία απάντηση για όλα αυτά. Τα δίκαια αιτήματα των αγροτών όταν συναντιούνται με τα αιτήματα των εργαζομένων, των επαγγελματοβιοτεχνών , των ανέργων και των συνταξιούχων ,ενοχλούν όλους αυτούς που θέλουν να περάσουν όσο πιο ανώδυνα μπορούν τις πολιτικές τους, και δε διστάζουν με τέτοιο κυνισμό να καταργούν τη δημοκρατία και το δικαίωμα έκφρασης, αντίστασης και διεκδίκησης μιας κοινωνίας που δοκιμάζεται σκληρά. Με αυτές τις αθλιότητες δε μπορούν να αντιμετωπίσουν τη ζοφερή πραγματικότητα ,που οι ίδιοι δημιούργησαν, ούτε και να αποφύγουν να ακουστεί η φωνή του λαού. Και η φωνή του είναι πιο δυνατή από τις μεγαφωνικές εγκαταστάσεις που θα στήσουν για να υμνήσουν τα μνημόνια και τις πολιτικές τους.

Για τη Συμπαράταξη Πολιτών

Ο επικεφαλής

Άρης Βέρρος

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments