ΚΑΒΑΛΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΥΓΕΙΑ — 15 Ιανουαρίου 2013
  • Views145

Σας ενημερώνουμε ότι οργανώσαμε σχολικό διήμερο κατά τον μήνα Δεκέμβριο για την συγκέντρωση χρημάτων προκειμένου να εμβολιαστούν ανασφάλιστα παιδιά της Περιφερειακής Ενότητας Καβάλας.

Σε κάθε σχολείο στήθηκε ένα χαρτοκιβώτιο (κουτί) – κουμπαράς (από κιβώτιο φωτοτυπικού χαρτιού) προκειμένου οι μαθητές-τριες να τοποθετήσουν εκεί το χρηματικό ποσό που μπορούσαν από 1 λεπτό του Ευρώ και πάνω.

Ενθαρρύνθηκαν  οι μαθητές ελεύθερα χωρίς έλεγχο ,να συμβάλλουν με οποιοδήποτε ποσό έστω και ελάχιστο (με δεδομένη την πιθανή οικονομική δυσχέρεια αρκετών ),για να μη νιώθουν περιθωριοποιημένα τα παιδιά που δεν είχαν οικονομική άνεση για αυτό το σκοπό .

Προκειμένου να υποστηριχτεί η δράση είχαμε στη διάθεση των σχολείων τ΄ αυτοκόλλητα για να κατασκευαστεί το κουτί – κουμπαράς με μήνυμα της Μ.Κ.Ο. «Γιατροί του κόσμου» και ενημερωτικά έντυπα, όπου σημειώνονταν τραπεζικός καταθετικός λογαριασμός για την οικονομική ενίσχυση, τα οποία μας παραχώρησε το γραφείο Καβάλας της Μ.Κ.Ο.

Τελικά  τα σχολεία  αρμοδιότητας  της ΔΔΕ Καβάλας συγκέντρωσαν συνολικά το ποσό των 1609,92 ευρώ για τον εμβολιασμό ανασφάλιστων μαθητών.

Στη δράση συμμετείχαν: το1ο Γ/σιο Καβάλας ,2ο Γ/σιο Καβάλας,4ΟΓ/σιο Καβάλας ,6ο Γ/σιο Καβάλας ,7οΓ/σιο Καβάλας,8οΓ/σιο Καβάλας, το Γ/σιο Ν. Καρβάλης , το Γ/σιο Κρηνίδων,  το Γ/σιο Νικήσιανης, το Γ/σιο Ν. Περάμου ,το  Γ/σιο Χρυσούπολης, το Γ/σιο Πρίνου Θάσου, το 1Ο ΓΕΛ Καβάλας, το  2Ο ΓΕΛ  Καβάλας , το 3ο ΓΕΛ Καβάλας, το 5ΟΓΕΛ Καβάλας, το ΓΕΛ Χρυσούπολης, το ΓΕΛ  Νικήσιανης, το ΓΕΛ Ποδοχωρίου, το  ΓΕΛ Λιμένα Θάσου.

Τα χρήματα για την αγορά των εμβολίων κατατέθηκαν στους αντίστοιχους τραπεζικούς λογαριασμούς των «Γιατρών του κόσμου».

          Η  Υπεύθυνη                                                                       Ο Διευθυντής

 

ΠΑΝ. ΤΣΕΛΕΚΤΣΙΔΟΥ                                                      ΓΩΡΓΙΟΣ Ι. ΧΕΡΙΣΤΑΝΙΔΗΣ

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments