ΚΟΙΝΩΝΙΑ — 26 Ιανουαρίου 2013
  • Views170

Εργάτη, άνεργε, συνταξιούχε, αγρότη, αυτοαπασχολούμενε.

H αντιλαϊκή πολιτική   της  ΕΕ και της τρικομματικής κυβέρνησης ΝΔ- ΠΑΣΟΚ- ΔΗΜΑΡ   φορτώνει την κρίση στις πλάτες του λαού.  Ζούμε τον τρίτο χρόνο  λιτότητας  με μνημόνια και μεσοπρόθεσμα που μας οδηγούν στην εξαθλίωση και την πείνα.  Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η απόφαση της κυβέρνησης να αυξήσει τα τιμολόγια της ΔΕΗ που μετατρέπουν το κοινωνικό αγαθό του ρεύματος σε είδος πολυτελείας. Με τα νέα μέτρα όλο και μεγαλύτερο μέρος του λαού μας θα οδηγηθεί στην ανεργία, την πείνα  και το κρύο μια και δεν θα έχει τα μέσα για την αγορά πετρελαίου.

Η Λαϊκή Επιτροπή  κατάφερε  με συντονισμένο αγώνα να μην κοπεί το ρεύμα σε πολλές οικογένειες λόγω μη πληρωμής του χαρατσιού. Φροντίσαμε για την επανασύνδεση του ρεύματος σε φτωχά νοικοκυριά της πόλης μας. Παλεύουμε για να μην μείνει κανένα σχολείο χωρίς θέρμανση, κανένας μαθητής χωρίς φαγητό , κανένα παιδί χωρίς εμβόλιο. Η μεγαλύτερη συμμετοχή και δράση είναι αυτή που θα φέρει περισσότερα αποτελέσματα .

Στην επίθεσή που δεχόμαστε πρέπει να απαντήσουμε                                                           με οργάνωση και κοινωνική συμμαχία.                                                                                        Από την μια πλευρά είναι οι λίγοι που έχουν την εξουσία στα χέρια τους και χρησιμοποιούν  τους νόμους την καταστολή, την βία, για να  υπερασπίσουν  τα κέρδη τους  και από την άλλη όλοι εμείς  που με  την οργάνωσή μας, τα συνδικάτα μας, τις  Λαϊκές  Επιτροπές   παλεύουμε για την κάλυψη των αναγκών των λαϊκών οικογενειών. Μόνο με την οργανωμένη  πάλη θα μπορέσουμε να ανατρέψουμε αυτή την πολιτική που ισοπεδώνει τη ζωή μας. Μόνο έτσι μπορούμε να απαντήσουμε στην επίθεση του κεφαλαίου και να αντιστρέψουμε την κατάσταση. Να γίνουμε εμείς αφεντικά του πλούτου που  παράγουμε.

Καλούμε όλο τον λαό στη συγκέντρωση που διοργανώνει  η Λαϊκή Επιτροπή Καβάλας την Δευτέρα 28-1-2013 και ώρα 10πμ στα γραφεία της ΔΕΗ

ΖΗΤΑΜΕ

  •  Καμία αύξηση στα τιμολόγια της ΔΕΗ
  •  Να μειωθούν κατά 30% τα τιμολόγια των λαϊκών στρωμάτων.
  •  Να μη γίνει καμία διακοπή ρεύματος σε άνεργους, απολυμένους, απλήρωτους, σε όλους αυτούς που αδυνατούν λόγω κρίσης να πληρώσουν το ρεύμα
  • Κατάργηση όλων των χαρατσιών
  • Κατάργηση του ΦΠΑ στα είδη πλατιάς λαϊκής κατανάλωσης και στους λογαριασμούς της ΔΕΗ του ΟΤΕ και της ύδρευσης.
  • Κατάργηση ΦΠΑ και  του ειδικού φόρου κατανάλωσης στα καύσιμα

ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

ΤΗΛ 6972212685,6932304350

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments