ΠΟΛΙΤΙΚΑ — 21 Μαρτίου 2013
  • Views369

Αποτελεί πρόκληση η στάση δημάρχων, δημοτικών συμβούλων και βουλευτών αναφορικά με το ζήτημα της εγκατάστασης διοδίων στη Μουσθένη. Από τη μία κινητοποιήσεις- πιστολιά στον αέρα, ίσα ίσα να φανεί ότι δήθεν υπάρχει εναντίωση, κινητοποιήσεις «κορυφών» με το λαό στο περιθώριο λες και δεν απαιτείται σήμερα γενικός παλλαϊκός ξεσηκωμός.  Από την άλλη, κοροϊδία και εμπαιγμός μιας και όλοι συμφωνούν στην ύπαρξη διοδίων.

Που διαφοροποιούνται; Στην τιμολογιακή πολιτική της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ!!! Στη «σωστή» χωροθέτηση διοδίων!!! Μάλιστα φτάνουν στο σημείο να κάνουν και “προτάσεις” που δείχνουν το πραγματικό τους ενδιαφέρον, που όπως αποδεικνύεται είναι η απρόσκοπτη κερδοφορία της ΕΓΝΑΤΙΑ ΑΕ. Πως αλλιώς να αξιολογήσουμε την τοποθέτηση του Δημάρχου Παγγαίου ότι: « ..υπάρχουν δυο κάθετοι άξονες παράλληλα με την Εγνατία, η Παλιά Εθνική Οδός και η Παραλιακή»  και επομένως «η Εγνατία Οδός δε θα εισπράξει χρήματα».

Οι εργαζόμενοι, οι φτωχοί αγρότες, οι αυτοαπασχολούμενοι της περιοχής πρέπει να βγάλουν τα συμπεράσματα τους.

Να βάλουν στο περιθώριο τις πολιτικές δυνάμεις που εμφανίζονται με το μανδύα του “τοπικού” , του “αυτοδιοικητικού” , που δεν είναι όμως τίποτα λιγότερο από το μακρύ χέρι της κεντρικής διοίκησης, υπηρετούν τη λογική της επιχειρηματικότητας, της ανταγωνιστικότητας, της οικονομίας της αγοράς.

Οι ίδιες του οι δηλώσεις είναι από μόνες τους αρκετά αποδεικτικές:  « …… δεν είμαστε εναντίον των διοδίων στη γενική τους μορφή, ζητούμε όμως ….να τηρηθούν αυτά που έχουν συμφωνηθεί εξαρχής, να μην αυξηθεί δηλαδή το κόστος»!!

Ο λαός μας έχει δικαίωμα να κινείται σε δωρεάν σύγχρονους και ασφαλείς αυτοκινητόδρομους γιατί τους έχει πληρώσει και συνεχίζει να τους πληρώνει με τα υπέρογκα τέλη κυκλοφορίας και τους τεράστιους φόρους στα καύσιμα.

Καλούμε τον καβαλιώτικο λαό με τη δράση του να πει ένα μεγάλο όχι στα νέα διόδια. Να απαιτήσουμε να καταργηθούν τα υπάρχοντα. Να ενώσουμε τις φωνές και τη διεκδίκηση μας με τον αγώνα που διεξάγουν και οι κάτοικοι άλλων περιοχών ανά την Ελλάδα.

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΑΒΑΛΑΣ

21 ΜΑΡΤΗ 2013

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments