ΚΑΒΑΛΑ — 11 Ιουλίου 2013
  • Views199

O Θερινός κινηματογράφος Ζέφυρος προβάλλει για την εβδομάδα 9 έως – 14 Ιουλίου την αριστοτεχνική ταινία μυστηρίου του Alfred Hitchcock «Σιωπηλός Μάρτυρας» (Rear Window), παραγωγής 1954, με τους James Stewart και Grace Kelly, καθημερινά στις 21:30.

Τιμές εισιτηρίων:

Κανονικό: 6 ευρώ, Μειωμένο: 4,5 ευρώ

Λίγα λόγια για την ταινία:

Αγαπητοί μου, έχουμε γίνει μια κοινωνία ηδονοβλεψιών”

Πάνω σε αυτήν την πρωτοποριακή, σαρκαστική και αυτοκριτική διαπίστωση – πολύ πριν έρθει στο προσκήνιο η “Κοινωνία του Θεάματος” του Γκυ Ντεμπόρ – χτίζεται ένα από τα ομορφότερα αριστουργήματα της έβδομης τέχνης, χαρακτηριζόμενο από το απαράμιλλο σασπένς και την ακούραστα συνεχόμενη ροή στην αφήγηση που διακρίνει τη φήμη, το ύφος και τις εμμονές του δημιουργού του.

Ένας σιωπηλός φωτορεπόρτερ, παρακολουθεί μέσω του φωτογραφικού του τηλεφακού τους ενοίκους της απέναντι πολυκατοικίας, μετατρέποντας (ως αχόρταγος παρατηρητής) την αληθινή ζωή σε θέαμα. Με αυτό τον απλό αλλά ευφυή τρόπο, μια ανθρώπινη αδυναμία αποκαλύπτεται, αποτελώντας, ουσιαστικά, μια επιτομή της ανθρώπινης κοινωνίας. Ταυτόχρονα, δημιουργείται μια σχέση αλληλεξάρτησης με τον (επίσης αχόρταγο) θεατή, ο οποίος ως ηδονισμένο alter ego του ήρωα, παρακολουθεί μέσω της κινηματογραφικής μηχανής έναν θαυμαστό καινούριο κόσμο να δομείται και να αναπτύσσεται μπροστά στα μάτια του.

Μέχρι τα παραθυρόφυλλα της απέναντι κρεβατοκάμαρας να κλείσουν ερμητικά και η αμφισβήτηση αρχίσει να θεριεύει…

Print Friendly

Share

About Author

webmaster

(0) Readers Comments