ΠΑΓΓΑΙΟ — 27 Φεβρουαρίου 2013
  • Views439

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε στο Αμφιθέατρο «Δημοκρατία» στις 21 & 22 Φεβρουαρίου το 6o «Εργαστήριο Επιμόρφωσης Ενεργειακών Υπευθύνων των Δήμων» στο πλαίσιο του έργου διασυνοριακής συνεργασίας LAGrBgEnergyNet”, το οποίο χρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Πρόγραμμα Εδαφικής Συνεργασίας «Ελλάδα – Βουλγαρία 2007-2013», μετά το πέρας του οποίου ολοκληρώθηκε ο κύκλος των εργαστηρίων.

 Τα Εργαστήρια Επιμόρφωσης Ενεργειακών Υπευθύνων είναι μια σειρά έξι (6) επιμορφωτικών συναντήσεων οι οποίες πραγματοποιήθηκαν από το Δήμο Θερμαϊκού κατά το χρονικό διάστημα Μάιος 2012 – Φεβρουάριος 2013.

Στα εργαστήρια συμμετείχαν ως εκπαιδευόμενοι οι Υπεύθυνοι και οι Αναπληρωτές υπεύθυνοι των Ενεργειακών γραφείων τα οποία δημιουργήθηκαν σε κάθε ένα από τους εταίρους του θεματικού -ενεργειακού- δικτύου “LAGrBgEnergyNet, οι οποίοι είναι οι Δήμοι Θερμαϊκού, Παγγαίου, Κομοτηνής και Σουφλίου, από την Ελληνική πλευρά, καθώς και οι Δήμοι Μινεράλνι Μπάνι, Μόμτσιλγκραντ και Σατόβτσα, από τη Βουλγαρική πλευρά.

Στόχος των Εργαστηρίων ήταν ο εφοδιασμός των ενεργειακών υπευθύνων και των αναπληρωτών τους με την επιστημονική γνώση και μεθοδολογία που αφορούν στην Αειφορική Ενέργεια· στις εφαρμογές και στην ορθολογική διαχείρισή της σε τοπικό επίπεδο.

Τα εργαστήρια συνδύασαν θεωρητική κατάρτιση υψηλού επιπέδου με παραδείγματα και επιλύσεις περιπτώσεων, καθώς και με επισκέψεις σε πεδία εφαρμογών όπως κτήρια, ανοικτούς δημόσιους χώρους, μονάδες παραγωγής ενέργειας από ΑΠΕ κλπ.

Στο 6ο Εργαστήριο το θέμα που παρουσιάστηκε ήταν «Εξοικονόμηση ενέργειας σε εγκαταστάσεις», με εισηγητή τον Δρ. Δημήτρη Κατσαπρακάκη (Εργαστήριο Αιολικής ενέργειας, Τ.Ε.Ι. Κρήτης), ο οποίος παρουσίασε τα πεδία «Εξοικονόμηση ενέργειας σε ηλεκτροκινητήρες», «Εξοικονόμηση ενέργειας σε δημοτικά κολυμβητήρια», «Εξοικονόμηση ενέργειας σε Η/Μ εγκαταστάσεις» και «Εξοικονόμηση ενέργειας στον δημοτικό φωτισμό».

1 2 3 4 5

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments