ΠΑΓΓΑΙΟ — 04 Δεκεμβρίου 2012
  • Views142

Αναφορικά με τις δηλώσεις του Δημοτικού Σύμβουλου κ. Μποσμπότη Χρήστου, ο οποίος για ακόμη μια φορά κριτικάρει την διοίκηση του Δήμου Παγγαίου λέγοντας μισές αλήθειες και σε απάντηση των θεμάτων που προέκυψαν από την απολογιστική συνεδρίαση της 25-11-2012 και τα οποία θίγει σε διάφορα ΜΜΕ, αλλά δεν τα έθεσε  κατά την διάρκεια του απολογισμού (γιατί άραγε;) έχουμε να δηλώσουμε τα εξής:

1. Όσον αφορά τη διαπίστωση του κ. Μποσμπότη ότι ο δήμος προχώρησε σε αυξήσεις τελών εντός του 2011,  ο ίδιος αποφεύγει επιμελώς να αναφέρει (παρ’ όλο που το γνωρίζε αφού ενημερώθηκε ο ίδιος προφορικά από την οικονομική υπηρεσία του Δήμου) ότι η διαφορά – αύξηση οφείλεται στον διαφορετικό τρόπο βεβαίωσης των τελών καθαριότητας  από την ΔΕΗ  το έτος 2011, σε σχέση με τον τρόπο βεβαίωσης από τους 5 πρώην Δήμους. Στο γεγονός αυτό οφείλεται το μεγαλύτερο μέρος της αύξησης που προκύπτει.

Το υπόλοιπο μέρος οφείλεται  στις προσπάθειες της διοίκησης με την αρωγή βεβαίως των υπαλλήλων του Δήμου, να βεβαιώσει  το σύνολο των τελών, σε αντίθεση με τις προηγούμενες διοικήσεις που  χάριζαν επιλεκτικά μεγάλο μέρος των τελών σε ημετέρους!!!

2. Σχετικά με το περίφημο έλλειμμα στην ΔΕΥΑΠ που επικαλείται,  επιλεκτικά αναφέρει μόνο ορισμένα σημεία του πίνακα και δεν ενθυμείται  την τοποθέτηση του Δημάρχου κατά την διάρκεια της συνεδρίασης, όπου εξήγησε  ότι μεγάλο μέρος των οφειλών των προμηθευτών αφορά οφειλές ΕΣΠΑ των οποίων η αποπληρωμή έγινε το 2012 (380.000 €) καθώς επίσης και  ότι μεγάλο μέρος των πληρωμών που αφορούσαν τέλη ύδρευσης και αποχέτευσης του 2011 έγιναν το 2012. Επίσης έγινε η πληρωμή της ίδιας συμμετοχής των έργων του ΕΣΠΑ χωρίς να συναφθεί δάνειο ως είθισται σε άλλες ΔΕΥΑ. Τα παραπάνω επιβεβαιώνει ο ολοκληρωμένος Πίνακας που παρουσιάστηκε κατά την συνεδρίαση, τον οποίο πάλι επιλεκτικά δεν εμφανίζει,  όπου και φαίνεται η σημερινή (31/10/2012) θέση της ΔΕΥΑΠ και η οποία επιβεβαιώνει τα παραπάνω.

Όλα τα παραπάνω σαφώς και τα γνωρίζει ως μέλος του Δ.Σ. της ΔΕΥΑΠ.

3. Τέλος για την κατασκευή  2 τουαλετών στην Ελευθερούπολη επιμελώς δεν αναφέρει ότι το συγκεκριμένο έργο αφορούσε την κατασκευή 6 τουαλετών και όχι 2 καθώς επίσης και ότι το ποσό των 28.000,00€ αναφέρεται στον προϋπολογισμό του έργου και όχι στο κόστος κατασκευής τους το οποίο ανέρχεται στις 24.811,98€ με τον ΦΠΑ. Τα παραπάνω σαφώς τα γνωρίζει ο κ. Μποσμπότης αφού έχουν συζητηθεί και ψηφισθεί από το Δημοτικό Συμβούλιο.

Θέλουμε να δηλώσουμε στον κ. Μποσμπότη ότι ο Δήμος Παγγαίου, για να προχωρήσει χρειάζεται την εποικοδομητική συμβολή της αντιπολίτευσης και όχι τα επικοινωνιακά και αναληθή τεχνάσματα, τα οποία, κατά κόρον ο ίδιος χρησιμοποιεί. Εξάλλου, οι λίγοι δυστυχώς πολίτες που παραβρέθηκαν στον  απολογισμό  πεπραγμένων της διοίκησης,  κατάλαβαν ποιος πραγματικά νοιάζεται για το καλό το Δήμου Παγγαίου και ποιοι για την προσωπική τους προβολή και διαφήμιση.

Όσον αφορά την τοποθέτηση του κ. Χρυσανίδη, το ύφος και ο λόγος ο οποίος χρησιμοποιεί καταδεικνύει  για άλλη μία φορά γιατί καταψηφίσθηκε τόσο από τους πολίτες του Δήμου Παγγαίου και ειδικότερα από του δημότες του πρώην Δήμου Ελευθερών των οποίων υπήρξε Δήμαρχος.

Print Friendly

Share

About Author

Ena Channel

(0) Readers Comments